در این نوشته می خوانید:
این روزها هر کدام از ما به نحوی با پیام های بازاریابی روبرو هستیم. اگرچه دوره توجه مان نسبت به قبل کمتر شده است اما باز هم به تبلیغات و پیام های بازاریابی که به نظر جذاب می رسند توجه می کنیم و بی خیال از کنارشان رد نمی شویم. زمانی که صحبت از بازاریابی به میان می آید روش های مختلفی به ذهنمان خطور می کند. گاه بازاریابی را معادل فروش چهره به چهره می دانیم و گاه آن را با بازاریابی آنلاین یکی می کنیم. در میان همه روش های مختلفی که برای مارکتینگ پیش رویمان داریم بازاریابی پیامکی یکی از قدیمی ترین آن هاست. شاید با شنیدن واژه بازاریابی پیامکی با خودتان بگویید دیگر زمان ارسال اس ام اس تمام شده است یا مگر این روزها کسی پیامک هم می خواند؟ اگرچه بحث های مختلفی در این زمینه وجود دارد اما به جرات می توان گفت که بازاریابی پیامکی هنوز هم موثر است و می تواند یکی از روش های تاثیرگذار بازاریابی باشد. در این مقاله همراه ما باشید تا بیشتر درباره این موضوع صحبت کنیم.
بازاریابی پیامکی چیست؟
بازاریابی پیامکی به معنای ارسال پیام های بازاریابی یا کمپین های تبلیغاتی است که از طریق پیامک و به منظور بازاریابی انجام می شود. معمولا کسب وکارها تلاش می کنند پیام های مربوط به پیشنهادها، به روزرسانی ها و هشدارها را به افرادی که خودشان درخواست دریافت پیامک کرده اند ارسال کنند.
اگر فکر می کنید این تعریف خیلی پیچیده است زیاد نگران نباشید. در ادامه سعی می کنیم همه مباحث را به طور کامل پوشش دهیم و ببینیم بازاریابی پیامکی چگونه می تواند استراتژی دیجیتال مارکتینگ ما را بهبود ببخشد.
شکی نیست که ایجاد ارتباط دوسویه با مشتری زمان می برد. اگر می خواهید به مشتریان خودتان دست پیدا کنید و قلب شان را تسخیر کنید نمی توانید منتظرشان بنشینید تا به سراغتان بیایند. باید فعال باشید و جایی در قلب و ذهنشان پیدا کنید. منظورمان این نیست که خانه همه مشتریانتان را پیدا کنید و خانه به خانه بهشان سر بزنید. اینکار غیر ممکن است. اما یادتان باشد در دنیای بازاریابی روش هایی در اختیار دارید که به شما کمک می کنند به راحتی با مخاطب ارتباط برقرار کنید. یکی از این روش ها ارسال پیام کوتاه است. این روزها هر کسی را که ببینید گوشی به دست در حال انجام کاری است. گاه پیامک می زنند و گاه پیام هایشان را در شبکه های اجتماعی بررسی می کنند. به همین خاطر پیام کوتاه به یکی از راه های مستقیم برقراری ارتباط با مخاطب تبدیل شده است. همه این ها دست به دست هم داده اند تا بازاریابی پیامکی یکی از اشکال موثر برقراری ارتباط با مشتری باشد( البته به شرطی که به درستی اجرا شود).
حالا که به طور مختصر با بازاریابی پیامکی آشنا شدیم باید ببینیم چگونه می توانیم به بهترین شکل ممکن از آن استفاده کنیم.
قوانین و بهترین تمرینات بازاریابی پیامکی چیست؟
از مخاطب برای ارسال پیامک اجازه بگیرید:
همانطور که قبلاً نیز بیان کردیم ارسال پیام کوتاه یکی از روش های مستقیم و موثر برقراری ارتباط با مشتری است. اما یادتان باشد هیچ روش بازاریابی بدون قانون به پیش نمی رود. بازاریابی پیامکی نیز از این قاعده مستثنی نیست و باید با برنامه به پیش رفت. اولین و مهم ترین قانونی که باید مدنظر داشته باشید این است که از مخاطب بابت ارسال پیامک اجازه بگیرید. پیام کوتاه نرخ باز شدن بسیار بالایی دارد اما اگر طرف مقابل شما علاقه ای به خواندن آن نداشته باشد هیچ دردی از شما دوا نمی کند. پس از مخاطب اجازه بگیرید.
به زمان ارسال پیام هم دقت کنید:
برخلاف ایمیل که مخاطبان آن را چند بار در طول روز بررسی می کنند، نرخ باز شدن پیامک بسیار بالا و البته سریع است. این موضوع برای پیام های ضروری عالی است اما شما که نمی خواهید مخاطب را در هر ساعت از شبانه روز زا به راه کنید. تا به حال شده یک نفر ساعت دو نصفه شب پیام تبلیغاتی برایتان ارسال کند؟ احساس تان نسبت به این پیام چه بوده است؟ روز بعد که از خواب بیدار شدید پیام تبلیغاتی را به دست گرفته و به سراغ آن کسب وکار رفته اید؟ معلوم است که نه! در برخی از کشورها نیز برای ارسال پیام تبلیغاتی بازه زمانی تعیین شده است. مثلا در فرانسه نمی توانید روزهای تعطیل، یک شنبه و بعد از 10 شب این پیام ها را ارسال کنید.
نام شرکت تان را در پیام خود بگنجانید:
بیشتر شرکت ها پیام های جمعی را از طریق شورت کد ارسال می کنند. در این شرایط مخاطب نمی تواند بفهمد که پیام از طرف شماست. پس باید به مخاطب فرصت بدهید شما را بشناسد. شما که نمی خواهید مخاطب تان را سردرگم کنید؟ دوست دارید مخاطب شما را نشناسد و نداند چه کاری برای سفارش باید انجام دهد؟ اگر دوست ندارید در این شرایط گیر بیفتید اسم شرکت تان را در پیامی که ارسال می کنید بیاورید.
از پیامک برای تکمیل سایر استراتژی های دیجیتال مارکتینگ استفاده کنید:
زیبایی بازاریابی دیجیتال به این است که کانال های بسیاری برای برقراری ارتباط با مشتری وجود دارد. همه این کانال ها به هم وابسته اند و می توانند سیستم ارتباطی قدرتمندی برایتان بسازند. این موضوع کسب وکارها را قادر می سازد ارتباط عمیق تری با مشتری بسازند و آن ها را در مقیاس وسیع تری پرورش دهند. بازاریابی ایمیلی و پیامکی دو کانالی هستند که به خوبی می توانند در کنار هم نتایج عالی به وجود آورند. یادتان باشد از طریق این دو کانال می توانید کمپین های شگفت انگیزی ایجاد کنید. در ایمیل تان اطلاعات بیشتری به مخاطب بدهید و از طریق پیام کوتاه پیام های ضروری و مقید به زمان را ارسال کنید.
چرا بازاریابی پیامکی اینقدر موثر است؟
به نظر شما چرا بازاریابی پیامکی اینقدر موثر است؟ در ادامه می خواهیم برخی از دلایل این امر را با هم مرور کنیم:
- گوشی های هوشمند همه جا در دسترس افراد هستند: بررسی ها نشان می دهد 81 درصد بزرگسالان در آمریکا در سال 2019 گوشی هوشمند داشتند. پیام کوتاه می تواند بهترین روش برای دسترسی مستقیم به این افراد باشد. با قرار دادن یک لینک کوتاه در متن می توان مخاطب را به تعامل با کسب وکار تشویق کرد.
- به بسته شدن حلقه بازاریابی ایمیلی کمک می کند: اگرچه ایمیل و پیامک شباهت های زیادی در اجرای استراتژی با هم دارند اما زمانی که دوشادوش هم به کار می روند نتایج فوق العاده ای به وجود می آورند. همانطور که قبلا گفتیم می توان از پیام کوتاه برای ارسال اعلان های فوری استفاده کرد و جزییات را به ایمیل سپرد.
- نرخ تعامل بالایی دارد: شاید برایتان جالب باشد که بدانید نرخ تعامل افراد با پیامک نسبت به ایمیل بسیار بالاست. حدود 90 درصد پیام های ارسالی در عرض سه دقیقه خوانده می شوند. همین امر موجب می شود پیام کوتاه برای دادن اطلاعات ضروری بسیار عالی عمل کند.
- اگر کار ضروری دارید از پیام کوتاه استفاده کنید: اگر می خواهید پیامی را به گوش مخاطب برسانید و عجله دارید می توانید از پیام کوتاه استفاده کنید. در شرایطی که دسترسی به وای فای وجود ندارد یا هزینه اش سر به فلک می کشد استفاده از این روش سنتی راهگشا خواهد بود.
پیام های بازاریابی پیامکی از طریق شورت کد ارسال می شوند. شورت کدها شماره های کاملی نیستند و معمولا 5 یا 6 عدد در خود دارند. این شماره می تواند به یک فرستنده تعلق یابد یا اینکه به کسب وکارهای مختلفی فروخته شود. در بیشتر کشورها کسب وکارها اجازه تغییر اطلاعات فرستنده پیام را ندارند. این موضوع بدین معنی است که پیام شما از طریق شورت کدی که شرکت ارائه دهنده در اختیارتان گذاشته است ارسال می شود. به همین خاطر قرار دادن نام شرکت در محتوای پیام از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. به کمک بازاریابی پیامکی دو نوع پیام می توانید ارسال کنید:
- کمپین ها: کمپین ها همان پیام های متنی جمعی هستند که یکبار نوشته می شوند و برای چندین مخاطب ارسال می گردند. این نوع پیام ها معمولا برای ارسال کدهای تبلیغاتی مثل کوپن ها یا ارائه اطلاعات عمومی مثل جزییات فروش و به روزرسانی ها به کار می روند.
- پیام های سفارشی سازی شده: این پیام ها فقط برای یک نفر نوشته می شوند و تلاش می کنند رفتار یا واکنش خاصی را در او ایجاد کنند. از جمله این پیام ها می توان به تایید پرداخت، تایید سفارش یا اعلان های مربوط به حمل و نقل کالا در سایت های اینترنتی اشاره کرد. به کمک این نوع پیام می توان اطلاعات مرتبطی را به دست یک نفر رساند.
بازاریابی پیامکی برای چه مواردی استفاده می شود؟
پیامک را می توان به شیوه های مختلف و برای مقاصد متفاوتی به کار برد. در ادامه سعی می کنیم برخی از این موارد را با هم مرور کنیم.
تبلیغات کوتاه مدت برای کسب وکارهای اینترنتی یا خرده فروش ها:
کوپن ها و تبلیغات بهترین روش برای جذب مخاطب به سمت سایت یا فروشگاه ها هستند. اگر در حال حاضر حراج کوتاه مدتی زده اید می توانید این موضوع را به گوش مخاطبان تان برسانید. در این شرایط ارسال پیام کوتاه بهترین روش برای ارائه این پیشنهادات خواهد بود به خصوص اگر به مشتری اطلاعات بیشتری بدهید. حالا دیگر مشتریان شما پیام را سر وقت دریافت می کنند و حراج تان را از دست نمی دهند.
به روزرسانی های فوری یک رویداد یا سفارش:
اجرا و برنامه ریزی یک رویداد به موارد مختلفی بستگی دارد. هر چقدر افراد بیشتری به رویداد شما بیایند، برقراری ارتباط و ارائه اطلاعات لازم به همه کار سخت و چالش برانگیزتری خواهد بود. اینجاست که می توانید دست به دامن پیام کوتاه شوید و به راحتی تغییرات، اطلاعات عمومی و به روزرسانی های لحظه ای را ارسال کنید.
یادآور ملاقات ها:
اگر قرار ملاقاتی دارید که باید سر وقت برگزار شود می توانید آن را به وقتش به مشتری اطلاع دهید. زمانی که مشتری زمان ملاقات با شما را نداند ممکن است سردرگم یا حتی خسته شود. این موضوع نه تنها زمانبندی هر دو طرف را به هم می ریزد بلکه می تواند زمانبر هم باشد.
در چنین شرایطی ارسال یک پیام کوتاه بهترین روش است تا مطمئن شوید طرف مقابل قرارش را با شما فراموش نمی کند.
پیام های داخلی :
برای شرکت هایی که کارمندان زیادی دارند ارسال پیام های فوری مثل تعطیلی دفتر و به روزرسانی های فوری کار سختی خواهد بود. شما می توانید همه این اطلاعات را از طریق ایمیل ارسال کنید اما ممکن است همه کارمندان آن را نبینند. در این شرایط پیام کوتاه می تواند بهترین گزینه باشد و پیام تان را به دست همه برساند.
چه کسانی از خدمات بازاریابی پیامکی نفع می برند؟
صرف نظر از نوع کسب وکاری که دارید می توانید بازاریابی پیامکی را چاشنی فعالیت های بازاریابی تان کنید و از نتایجش لذت ببرید. این روش برای ارسال اطلاعات فوری عالی است و می تواند یک روش مطمئن هم باشد. البته برخی از کسب وکارها هم هستند که بدون پیام کوتاه دوام نمی آورند. اجازه دهید این کسب وکارها را با هم مرور کنیم:
- فروشگاه های اینترنتی: چه بخواهیدکمپین های تبلیغاتی تان را نشان دهید یا تایید پرداخت را به دست مشتری برسانید، ارسال پیام کوتاه می تواند بهترین ابزار برای فروشگاه تان باشد.
- شرکت های مسافرتی و گردشگری: پیام کوتاه یک ابزار ضروری برای شرکت های مسافرتی است چون این شرکت ها به اطلاعات لحظه ای نیاز دارند. به عنوان مثال زمان پرواز، تغییر گیت، کسنلی پرواز و شرایط جوی را می توان با پیام کوتاه به دست مخاطب رساند. با پیام کوتاه می توانید به مشتری بگویید دقیقا چه کاری باید انجام دهید و چه زمانی اینکار را بکند.
- کسب وکارهای خدماتی که نیازمند ملاقات با مشتری هستند: با ارسال پیام کوتاه مطمئن می شوید که مخاطب هیچ وقت زمان ملاقاتش با شما را فراموش نمی کند. این موضوع در زمان و هزینه هایتان صرفه جویی می کند.
- سازمان های بزرگ با کارمندان بالای 100 نفر: ارتباط داخلی بین کارمندان از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. در شرکت های بزرگ این موضوع به یک چالش بزرگ تبدیل می شود. ارسال پیام کوتاه به شما کمک می کند ارتباطات داخلی هموارتری داشته باشید و مطمئن شوید کارمندان پیام شما را سر وقت دریافت می کنند.
شما هم می توانید از بازاریابی پیامکی در کسب وکارتان استفاده کنید؟
تنها یک راه برای پیدا کردن پاسخ این سوال وجود دارد و آن هم این است که تست کنید. اگر در حال حاضر از بازاریابی ایمیلی استفاده می کنید بازاریابی پیامکی را هم به استراتژی هایتان اضافه کنید و نتایج را بسنجید.
اجازه دهید مواردی که درباره مزایای بازاریابی پیامکی گفتیم را به طور خلاصه با هم مرور کنیم:
- تحویل امن پیام
- ارتباط مستقیم با مشتری
- نرخ تعامل بالا
- تکمیل کننده بازاریابی ایمیلی