چگونه در گوگل آنالیتیکس می توانم Goal را ایجاد کنم؟
در این نوشته می خوانید:
قبل از طریقه ایجاد و راه اندازی Goal در گوگل آنالیتیکس باید در ابتدا برای شما روشن کنیم که مفهوم Goal چیست؟ چه کاربردهایی دارد؟ مزیت استفاده از آن چیست؟ و سؤالاتی از این قبیل که دانستن پاسخ آن ها خالی از لطف نیست. خب در ابتدا باید بگوییم که اگر قصد دارید از میزان کیفیت و عملکرد وب سایت خود آگاهی پیدا کنید نصب و راه اندازی یک Goal ایده آل بسیار اهمیت دارد؛ اما نصب goal در سایت های مختلف به منظور دنبال کردن اهدافی مشخص انجام می گیرد. به عنوان مثال اگر سایت فروش لوازم آرایش یا لباس دارید بهتر است گولی را نصب کنید که قادر است میزان فروش و پرداخت های شما را به طور کامل بررسی کند. در ادامه با ما همراه باشید تا انواع goal و کاربردهای آن را برایتان شرح دهیم.
Goal در چند نوع وجود دارد؟
در واقع تمام افزونه ها و ابزارهای آنلاین به منظور تبدیل کاربر به مشتری در وب سایت ها نصب می شوند. در صورتی که این امر با شکست مواجه شود یعنی ابزار مورد استفاده شما به طور ایده آلی کاربرد ندارد؛ اما اگر بخواهیم به طور کلی در نظر بگیریم باید بگوییم که Goal یا همان هدف به دو دسته کلی به نام های Micro Goal و Macro Goal طبقه بندی می شوند. در ادامه ویژگی های هر یک از آن ها را برایتان بازگو خواهیم کرد.
Micro Goals و مشخصه های آن
اهداف میکرو افراد را جهت دستیابی به اهداف بزرگ تر همچون اهداف ماکرو هدایت خواهد کرد. به کمک این Micro Goal ها می توان نتیجه گرفت که علاقه مندی کاربران به وب سایت ما تا چه میزان است. حال چگونه می توان از این میزان رضایت و علاقه با خبر شد؟ به منظور پاسخ دهی به این سؤال باید بگوییم که تعداد افراد عضو شده در قسمت خبرنامه جهت مطلع شدم از اخبار و آفرها و همچنین مکث طولانی مدت در صفحات وب سایت به منظور تحلیل و بررسی مطالب گنجانده شده در آن می تواند نشانه ای از میزان علاقه مندی کاربران باشد.
Macro Goals و ویژگی های مربوط به آن
هدف نهایی هر یک از سایت ها در این قسمت گنجانده شده است. وجود این نوع Goal برای تمامی سایت ها بدون استثنا ضرورت دارد.
چگونگی ایجاد Goal در آنالیتیکس برای وب سایت
اگر تمایل به نصب و راه اندازی Goal در وب سایت خود دارید، به شما توصیه می کنیم ادامه مطلب را به دقت بخوانید.
در گام ابتدایی لازم است در سایت گوگل آنالیتیکس وارد شوید. با وارد شدن به این سایت صفحه ای برایتان باز خواهد شد. کلمه Admin را انتخاب کنید و بر روی آن کلیک کنید. پس از آن صفحه جدیدی در مقابل چشمان شما باز خواهد شد. بخش View را باز کنید و بر روی کلمه Goal ضربه بزنید. با کلیک بر روی کلمه Goal صفحه ای جدید برایتان باز خواهد شد. در سمت چپ بالا کلمه New Goal را می بینید. بله همان کادر قرمز رنگ را می گویم. بر روی آن کلیک کنید. لازم به ذکر است که در برخی موارد این گزینه به هیچ عنوان برای شما ظاهر نخواهد شد. دلیل آن عدم دسترسی شما به ساخت Goal می باشد. در این صورت لازم است به ساخت Goal مورد نیاز خود بپردازید. برای این کار کافی است به آنچه در متون ذیل می گوییم عمل کنید تا بتوانید برای وب سایت خود Goal بسازید.
طریقه ساخت Goal در گوگل آنالیتیکس به چه صورت است؟
بخش مربوط به Goal setup را انتخاب کنید. بر روی گزینه custom کلیک کنید و نام مناسبی برای Goal خود انتخاب کنید. پس از آن وارد صفحه جدیدی می شوید که در آن جا سه کادر مجزا از هم به نام های Name، Goal slot ID و Type وجود خواهد داشت. کادر ابتدایی که کاملاً روشن و واضح است. در آن جا فقط کافی است یک نام برای Goal خود انتخاب کنید. این نام باید طوری تعیین و ثبت شود که به جز خودتان، بقیه افراد نیز از روی نامی که انتخاب کرده اید متوجه فعالیت سایت شما بشوند. در کادر بعدی لازم است اهداف خود را یادداشت کنید. برخی از افراد ترجیح می دهند به منظور مرتب سازی این بخش هر چند هدف را درون یک Goal set قرار دهند. توصیه ما به شما این است که در اولین ست Macro Goal را که یک هدف کلی است در آن قرار دهید. در ادامه به Micro Goal ها را در ست های بعدی جای دهید. کادر انتهایی که به کادر Type شهرت دارد شامل چند گزینه است. در این کادر باید نوع Goal خود را تعیین کنید و به ساخت آن بپردازید.
اگر قصد ساخت Goal در گوگل آنالیتیکس به روش Destination را دارید ادامه مطلب را بخوانید
نمایش هر صفحه کاملاً وابسته به علاقه کاربر و اقدامی است که وی انجام می دهد، دارد. به عنوان مثال در صورتی که فرد محصولی را خریداری کند صفحه ای به منظور رضایت از انجام تراکنش و ثبت سفارش برای او باز خواهد شد. در این صورت می توان متوجه شد که تاکنون چند کاربر از صفحه مذکور استفاده کرده اند. در واقع به کمک این نوع استراتژی می توان صفحه مقصد را برای خود و مخاطبان تعیین کرد. پس از آن که نوع Goal ( Destination)را انتخاب کردید باید بگوییم که نوبت آن رسیده است که بر روی کلمه Continue ضربه بزنید. حال باید آدرس اینترنتی صفحه مقصد خود را وارد کنید. لازم است بدانید در صورتی که آدرس مقصد با کوچک ترین تغییری مواجه شود goal به درستی کار نخواهد کرد. امکان دارد در این بین با گزینه ای به نام Regular expression رو به رو شوید. بهتر است بدانید آن گزینه در مواردی کاربرد دارد که آدرس مقصد وارد شده با هیچ یک از موارد فوق همخوانی ندارد. در این صورت ساخت الگویی متناسب با آدرس مقصد خود ضرورت خواهد داشت. لازم است در ادامه ضرورت استفاده از بخش را برایتان شرح دهیم. Value در صورتی که نیاز است برای محصولی قیمت واحدی بگذارید باید از این بخش استفاده کنید. بهره گیری از آن به راحتی انجام می گیرد. کافی است فقط بخش Value را در حالت روش ن قرار دهید و در کادر مربوطه قیمت مورد نیازتان را درج کنید. لازم به ذکر است که هر عددی وارد کنید، کاربران آن را به تومان برداشت خواهند کرد.
نکات کلیدی
حتماً هر از چند گاهی وضعیت Goal ها را بررسی کنید و در صورت ضرورت تغییرات مورد نظر را بر روی آن اعمال کنید. لازم است بدانید پس از گذشت مدتی که Goal مورد نیاز خود را نصب کردید، اطلاعات و گزارش های مربوطه در دسترستان خواهند بود. اگر سایت اینترنتی جهت فروش اقلام گوناگون را دارید می توانید از Enhanced Ecommerce نیز بهره بگیرید. با استفاده از این طرح قادر خواهید بود تمام خریدها، میزان مبلغ دریافت شده، تراکنش ها و اطلاعاتی از این قبیل را مشاهده کنید. در انتها باید بگویم که تیم ما امیدوار هستیم که با خواندن مطالب این مقاله به درستی با واژه GOAL و کاربرد آن در وب سایت آشنا شده باشید.