در این نوشته می خوانید:
پاسخگویی خودکار ایمیل چگونه انجام می شود و چه تاثیری بر ایمیل مارکتینگ دارد؟
پاسخگویی خودکار ایمیل یا همان پاسخ دهنده خودکار یک سری ایمیل است که به صورت خودکار به بخشی از مخاطبان ارسال می شود و به دنبال رویداد خاصی همچون ملحق شدن کاربر به خبرنامه ایمیلی، بررسی یک صفحه، ترک کارت خرید، دانلود پی دی اف و خرید محصول رخ می دهد. محتوای پاسخ دهنده خودکار از قبل ایجاد می شود و در زمان مناسب به دست مخاطب می رسد. یکی از مواردی که می تواند در موثر بودن ایمیل مارکتینگ به شما کمک کند، پاسخ سریع و خودکار به ایمیل هاست.
هر کسب وکاری به دو دلیلی که در ادامه بیان می کنیم به پاسخگویی خودکار ایمیل نیاز دارد:
- این گونه ایمیل ها با فراهم آوردن اطلاعات و بینش های ارزشمند، می توانند سرنخ هایتان را پرورش دهند. از طریق فرآیندهای خودکار شده راحت تر می توان مخاطب را آموزش داد.
- این ایمیل ها به کمک فرآیند سه مرحله ای آشنایی و شناخت، ایجاد علاقه و اعتماد مخاطب را به مشتری تبدیل می کنند. سپس می توان از اعتماد مخاطب استفاده کرد و بدون اینکه به نظر فروشنده رسید او را به سمت خرید سوق داد.
گام های اساسی در پاسخگویی خودکار ایمیل
برای ایجاد پاسخ دهنده های خودکاری که بسیار موثرند می توان از 4 مرحله زیر استفاده کرد:
گام اول: برای پاسخگویی خودکار ایمیل یک هدف مناسب انتخاب کنید
اهداف زیادی برای استفاده از این نوع ایمیل ها وجود دارد اما در ادامه سعی می کنیم 4 مورد از مهم ترین اهداف را با هم بررسی کنید. یک یا چند مورد از این اهداف را قبل از اینکه دست به کار شوید انتخاب کنید:
- برای مخاطبین جدیدتان پیام خوشامدگویی ارسال کنید: این پیامی است که مخاطب بلافاصله بعد از قرار گرفتن در فهرست ایمیلی تان دریافت می کند. شاید بخواهید لینک دانلود کتاب را برایش ارسال کنید، از اینکه کنارتان قرار گرفته است از او تشکر کنید یا کال تو اکشنی را بفرستید و از او بخواهید پست های وبلاگی محبوب تان را بررسی کند. هر فهرست ایمیلی به پیام خوشامدگویی نیاز دارد. این شانس را از دست ندهید. به کمک چنین پیام هایی می توانید مخاطب را به یک مشتری وفادار تبدیل کنید.
- از آن به عنوان سرنخ ربا یا یک دوره رایگان کوتاه استفاده کنید: شما می توانید از پاسخ دهنده های خودکار به عنوان سرنخ ربا استفاده کنید و مشترکین جدیدی را به فهرست تان بیفزایید. این کار را می توان بر روی دورههای کوتاه رایگان یا چالش های رایگان که در آن ها چند ایمیل به هم پیوسته و مرتبط ارسال می شود هم انجام داد. چنین چالش ها و دوره هایی بسیار ارزشمندند و می توانند در جذب سرنخ بسیار مفید عمل کنند.
- به صورت خودکار بفروشید: ایجاد قیف فروش به کمک پاسخ دهنده های خودکار یکی از روش های مهم و پرکاربرد برای جذب مخاطب است که توسط بازاریابان به طور وسیع مورد استفاده قرار می گیرد. با اینحال شرکت های نرم افزاری، فروشگاه های اینترنتی و خدماتی نیز می توانند از چنین قابلیتی بهره ببرند. به عنوان مثال می توان یک سری ویدئوی آموزشی، ویدئوی فروش و اطلاعاتی که درباره محصول ارائه می شود، ارسال کرد. در کنار همه این موارد می توانید یک سری ایمیل آموزشی رایگان هم ایجاد کنید و از سرنخ ها بخواهید به صورت لایو یا وبینار کنارتان باشند. برای فروشگاه های اینترنتی می توان یک سری کد تخفیف و تبلیغی برای محصولات طراحی کرد و به مخاطبانی که در فهرست ایمیلی هستند ارسال نمود.
- بیش فروشی و فروش مکمل را هم می توانید تبلیغ کنید: شما می توانید به کمک پاسخ دهنده های خودکار افراد را بعد از خرید به تکرار خرید یا خرید محصولات مکمل ترغیب کنید. بسته به محصولی که دارید می توانید از بیش فروشی یا فروش مکمل استفاده کنید. به عنوان مثال اگر فردی یک دوربین دیجیتال از شما خرید می توانید لنز، پایه و سایر تجهیزات جانبی را هم به او پیشنهاد کنید. اگر محصولات معمولی که مردم همیشه می خرند و به آن ها نیاز دارند را به فروش می رسانید می توانید به کمک ایمیل های خودکار محصولات جدید را به اطلاعشان برسانید.
گام دوم: کل مسیر ارسال ایمیل را ترسیم کنید
در این مرحله از پاسخگویی خودکار ایمیل باید بتوانید یک طرح کلی برای سری ایمیل هایی که می خواهید ارسال کنید طراحی نمایید. اما قبل از اینکه دست به کار شوید باید ببینید هر سری از این ایمیل ها قرار است چه زمانی و در چه بازه ای ارسال شود. چند روز قرار است روی سری ایمیل های خودکار، کار شود؟ در این چند روز چند ایمیل باید ارسال شود؟ قانون کلی برای پاسخ به این سوالات وجود ندارد. سری ایمیل هایی که به صورت خودکار ارسال می شوند باید به اندازه کافی طولانی باشند تا شما را در رسیدن به اهداف تان یاری کنند. پس تعداد و طول این ایمیل ها بر اساس هدف شما، بخش بندی ها و اولویت مشترکین تان تعیین می شود. بعد از اینکه درباره تعداد پیام ها تصمیم گرفتید باید فاصله زمانی بین این ها را هم تعیین کنید. برای ایمیل های آموزشی می توانید هر دو روز یکبار پیام هایتان را بفرستید. زمانی که یک حراج بزرگ در پیش دارید می توانید در یک روز سه یا چهار ایمیل هم بفرستید. همه این ها به هدفی که در ذهن دارید وابسته است. یادتان باشد هیچ چیز به اندازه مخاطب برای شما مهم نیست. پس بین ارزشی که ایمیل قرار است به مخاطب بدهد و پیشنهادی که قرار است ارائه شود تعادل برقرار کنید. وقتی می خواهید ایمیل های ارزشمند ارسال کنید تعداد دقیق ایمیل ها اصلا مهم نخواهد بود. در دنیای بازاریابی قانونی به اسم قانون پاره تو وجود دارد که آن را قانون 20/80 نیز می نامند. بر اساس این قانون 80 درصد ایمیل های شما باید ارزشی به مخاطب بدهد و 20 درصد باقی مانده می تواند به فروش منجر شود. حالا می توانید طرح کلی پیام های خودکارتان را از ابتدا تا انتها بنویسید، موضوع هر ایمیل را توصیف کنید و کال تو اکشن هر ایمیل را مشخص نمایید. کال تو اکشن شما می تواند کلیک بر روی لینک، به اشتراک گذاری پست در شبکه های اجتماعی یا خرید یک محصول باشد.
اجازه دهید تمامی مواردی که در بالا برای پاسخگویی خودکار ایمیل گفتیم را با یک مثال ساده توضیح دهیم. ما یک محصول آموزشی را در نظر می گیریم:
ایمیل اول: معرفی و خوشامدگویی به مخاطب
ایمیل دوم: توضیح اینکه چرا مشکل مخاطب مهم است. اینکار حس نیاز به محصول را در مخاطب ایجاد می کند.
ایمیل سوم: توضیح اینکه برای حل این مشکل چه کاری باید انجام شود. این ایمیل به ایجاد اعتماد کمک می کند و شما را به عنوان راهنما به مخاطب می شناساند.
ایمیل چهارم: مراحل دقیق حل مشکل را به مخاطب نشان دهید. اینکار کمک تان می کند وارد فاز فروش شوید و در طول چند روز آتی به فکر فروش محصول یا خدمت تان باشید.
ایمیل پنجم: از محصولتان رونمایی کنید. به مخاطبهایتان بگویید محصول آماده فروش است و می توان در چند روز آینده آن را خرید. بعد از آن تخفیف را می بندید.
ایمیل ششم: دوباره محصول را به یاد مخاطب بیندازید. به او بگویید چند نفر محصول را خریدهاند ، خریداران چه احساسی نسبت به محصول دارند و چقدر از محصول باقی مانده است.
ایمیل هفتم: یک روز قبل از اتمام کار، به مخاطبان بگویید فقط 24 ساعت زمان باقی مانده است و بعد از آن محصول دیگر در دسترس نخواهد بود. به آن ها یادآوری کنید قرار است در این برنامه آموزشی چه مزایایی عایدشان شود.
ایمیل هشتم: این دومین ایمیلی است که قبل از اتمام کار باید بفرستید. حس کمبود را بیشتر از قبل به مخاطب القا کنید و به آن ها بگویید چند ساعت زمان دارند.
ایمیل نهم: دو ساعت قبل از اتمام کار، این ایمیل را ارسال کنید. حالا مخاطب به طور کامل باید حس کمبود را با تمام وجود درک کند. بر روی افرادی تمرکز کنید که می خواهند زندگی شان را تغییر دهند. آن ها برای حل مشکل و رسیدن به اهدافشان به چه چیزی نیاز دارند؟
ایمیل دهم: حالا دیگر زمان شگفت انگیز خرید تمام شده است. ایمیلی ارسال کنید و به آن ها بگویید دیگر محصول در دسترس نیست. اعداد و ارقام به دست آمده را با آن ها به اشتراک بگذارید و از همه افرادی که از شما حمایت کردند تشکر کنید. با این مراحل به سادگی می توانید از پاسخگویی خودکار ایمیل در بهبود نتایج و کمپین های ایمیل مارکتینگ خود نتیجه ی بهتری بگیرید.
گام سوم: متنی برای پاسخگویی خودکار ایمیل بنویسید که به خوبی مخاطب را به مشتری تبدیل کند.
شاید نوشتن متن برای پاسخگویی خودکار ایمیل سخت ترین بخش ماجرا باشد. در این شرایط حتی ممکن است به فکر برونسپاری هم بیفتید و کار را به دست کپی رایتر بسپارید. با اینحال خیلی ها هستند که ترجیح می دهند خودشان آستین ها را بالا بزنند و شروع به نوشتن کنند. اگر شما هم جزو این دسته از افراد هستید نکات زیر می تواند برایتان راهگشا باشد:
- فکر و ذهن تان به دنبال خواننده باشد: همیشه و در همه حال باید ایمیل هایی را بنویسید که نیازهای مخاطب را برآورده می کند. روش هایی را برای حل مشکل پیشنهاد کنید و فقط درباره خودتان و اینکه چقدر عالی هستید حرف نزنید. از خودتان بپرسید بزرگ ترین درد و مشکل مخاطب من چیست؟ چگونه می توانم در این سری از ایمیل ها مشکلش را حل کنم؟
- شخصی سازی را فراموش نکنید: شخصی سازی محتوای ایمیل باعث می شود متن مرتبط تری داشته باشید و ارزش بیشتری برای مخاطب فراهم کنید. منظورمان از سفارشی سازی فقط نوشتن نام و نام خانوادگی مخاطب نیست. نه. شما باید محتوایی را در ایمیل تان بگنجانید که نیازهای او را هدف قرار دهد.
- موضوع جذاب و عالی برای ایمیل هایتان انتخاب کنید: دیوید اگیلوی که همه او را پدر علم تبلیغات می شناسند روزی می گفت اگر 100 دلار داشتید باید 80 دلار آن را صرف نوشتن سرتیترها و عناوین جذاب کنید. در دنیای ایمیل مارکتینگ نیز نوشتن عنوان و موضوع از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. اگر عنوانی که می نویسید نظر مخاطب را به سمت خود جلب نکند از باز شدن و خوانده شدن ایمیل هم خبری نخواهد بود. پس سعی کنید بخش اعظمی از زمان خود را صرف نوشتن عنوان کنید. نوشتن یک عنوان خوب باعث ایجاد کنجکاوی در مخاطب می شود و او را به سمت خواندن محتوای آن می کشاند. این عنوان باید شخصی سازی شود و به گیرنده پیام مربوط باشد تا پاسخگویی خودکار ایمیل برای شما ثمربخش باشد.
گام چهارم: مانیتور کنید و فعالیت هایتان را بهبود ببخشید
اگرچه پاسخگویی خودکار ایمیل می تواند کار شما را در زمینه بازاریابی ایمیلی راحت تر کند اما تاثیرات آن در یک شب ایجاد نمی شوند و برای یددن نتایج آن باید همواره به ایمیل مارکتینگ خود توجه کافی را داشته باشید. شما که نمی توانید یکی از این موارد را ایجاد کنید و برای همیشه فراموشش کنید. اگر به دنبال کسب نتایج عالی است عملکرد خودتان را پیگیری کنید و ببینید در چه زمینه هایی نیاز به بهینه سازی دارید. تست A/B را همیشه به عنوان یک ابزار خوب در کنار خود داشته باشید تا بهینه سازی هایی که انجام می دهید را بسنجید. زمانی که می خواهید کمپین پاسخ دهنده خودکار را بررسی کنید به موارد زیر خوب توجه کنید:
- نرخ باز شدن ایمیل ها: اگر احساس می کنید نرخ باز شدن ایمیل آن چیزی نیست که همیشه به دنبالش بودید باید سوال هایی که در ادامه می گوییم را از خودتان بپرسید: آیا این ایمیل ها به مخاطب من مربوط بودند؟ موضوع و عنوان خوبی برای ایمیل ها انتخاب کرده بودم؟ ایمیل ها را در زمان مناسب ارسال کردم؟
- نرخ کلیک: بعد از اینکه مخاطب، ایمیلتان را باز کرد باید چه کاری انجام دهد؟ اگر فکر می کنید نرخ کلیک پایینی دارید باید متنی که نوشته اید را بررسی کنید. شاید متن شما به اندازه کافی جذاب و گیرا نباشد. متنی که نوشته اید به عنوان تان ربط دارد؟ ارزش واقعی به مخاطبان تان ارائه کرده اید؟ کال تو اکشن شما به اندازه کافی واضح است؟ می توان لینک ها را به راحتی در ایمیل پیدا کرد؟
- نرخ لغو اشتراک: هیچ چیز بدتر از این نیست که چند ماه بر روی کمپین ایمیلی تان کار کنید و در نهایت با افزایش لغو اشتراک مواجه شوید. اگرچه لغو اشتراک در هر شرایطی ممکن است رخ دهد اما بهتر است دلیل آن را بررسی کنید. نرخ لغو اشتراک بالا ممکن است زنگ خطری باشد و نشان دهد مشتریان بالقوه یکی یکی از دست می روند. چرا مخاطبان در همان روزهای اول از فهرست تان خارج می شوند؟ قول هایی که به آن ها داده بودید را عملی کرده اید؟ محتوای شما به گیرنده هایتان مرتبط است؟ ایمیل های فروش زیادی برایشان ارسال می کنید؟
امیدواریم که این مطلب برای شما مفید واقع شده باشد. در صورت وجود هرگونه سوال و یا پیشنهاد لطفا در زیر همین پست برای ما بنویسید.