در این نوشته می خوانید:
- 1 مراحل ایمیل مارکتینگ | از سیر تا پیاز مرحل انجام بازاریابی ایمیلی
- 1.1 مراحل ایمیل مارکتینگ و نکات مهم برا شروع کار
- 1.2 چگونه فهرست ایمیلی مان را بزرگ تر کنیم؟
- 1.3 سرنخ ربا چیست؟
- 1.4 چگونه یک سرنخ ربای با کیفیت و خوب داشته باشیم؟
- 1.5 چگونه فرم اشتراکی تولید کنیم که بازدیدکننده مان را به مشترک تبدیل کند؟
- 1.6 بازاریابی شخصی سازی شده با بخش بندی فهرست ایمیل:
- 1.7 چرا باید فهرست مان را بخش بندی کنیم؟
- 1.8 بهبود نرخ باز شدن ایمیل:
- 1.8.1 از فیلترهای اسپم خودداری کنید:
- 1.8.2 مشترکین غیرفعال ایمیلی را از فهرست تان حذف کنید:
- 1.8.3 زمانبندی درستی برای ایمیل هایتان داشته باشید:
- 1.8.4 موضوع جذابی را برای ایمیل هایتان انتخاب کنید:
- 1.8.5 فقط برای یک نفر بنویسید:
- 1.8.6 مثل یک دوست بنویسید:
- 1.8.7 همیشه محتوای جذاب بنویسید:
- 1.8.8 شوخ طبعی را هم به ایمیل هایتان تزریق کنید:
- 1.8.9 ایمیل هایتان را برای موبایل هم بهینه سازی کنید:
- 1.9 پاسخگویی خودکار ایمیل :
مراحل ایمیل مارکتینگ | از سیر تا پیاز مرحل انجام بازاریابی ایمیلی
سوالی که افراد مبتدی به وفور از ما می پرسند این است که چگونه می توانیم ایمیل مارکتینگ مان را شروع کنیم؟ ایمیل مارکتینگ از بخش های مختلفی تشکیل شده است اما این موضوع به معنای پیچیده بودنش نیست. در ادامه مراحل ایمیل مارکتینگ را به صورت کامل و ساده آموزش خواهیم داد. با ما همراه شوید.
مراحل ایمیل مارکتینگ و نکات مهم برا شروع کار
برای آن که نتیجه ی خوبی از کمپین های خود بگیرید بهتر است تمامی مراحل ایمیل مارکتینگ را به صورت صحیح و دقیق انجام دهید تا بتوانید نرخ تبدیل بازدیدکنندگان به مشتری را افزایش دهید. البته در این میان سرویس ایمیل مارکتینگ نیز می تواند به شما کمک کند.
فهرستی افرادی را که باید به آن ها ایمیل بزنید را آماده کنید:
روش های زیادی برای جمع آوری ایمیل سرنخ ها وجود دارد. در این میان هستند پلتفرم هایی که کار را برای شما ساده تر می سازند. یکی از این پلتفرم ها OptinMonster است. به کمک این پلتفرم می توانید فهرست ایمیلی تان را بسازید و حتی به سرنخ هایتان سر بزنید و آن را در داشبوردتان ذخیره کنید. حالا که فهرست ایمیلی تان را درست کرده اید می توانید به سراغ مرحله بعدی بروید.
یک سرویس جذاب و مطمئن برای شروع پیدا کنید:
اگر سری به اینترنت بزنید و به دنبال شرکت هایی بگردید که خدمات ارسال و دریافت ایمیل ارائه می کنند با گزینه های مختلف و متنوعی روبرو خواهید شد. با اینحال باید به دنبال شرکتی باشید که نیازها و اهداف تان را برآورده کند. ما در نوشتاری مجزا به طور کامل در رابطه با سرویس ایمیل مارکتینگ صحبت کرده ایم.
حالا که دو مرحله بالا را به سلامت پشت سر گذاشتید باید به فکر اصلاح فهرست و پیام خود باشید تا بتوانید به بهترین شکل ممکن با مخاطبانتان ارتباط برقرار کنید. یادتان باشد برای افرادی که مشغله کاری زیادی دارند استفاده از اتوماسیون می تواند بهترین گزینه باشد و کار را برایشان ساده تر کند.
چگونه فهرست ایمیلی مان را بزرگ تر کنیم؟
خیلی ها وقتی صحبت از رشد فهرست ایمیلی به میان می آید دست به کار می شوند، یک فرم با افزونه هایی که در دسترس دارند می سازند و آن را روی سایتشان می گذارند و می نشینند تا مخاطب خودش ثبت نام کند. متاسفانه این روش معمولاً به درد نمی خورد. برای اینکه بتوانید فهرست ایمیلی تان را رشد دهید باید یک پیشنهاد جذاب داشته باشید. شما به چیزی نیاز دارید که در بازاریابی به آن آهنربای سرنخ یا سرنخ ربا می گویند.
سرنخ ربا چیست؟
سرنخ ربا همان هدیه شگفت انگیزی است که به صورت رایگان به مخاطب تان می دهید تا در ازایش ایمیل ارزشمندش را بگیرید. لازم نیست از موارد پر هزینه به عنوان سرنخ ربا استفاده کنید. اگر از بازاریابان دیجیتال بپرسید بهتان می گویند که پی دی اف، فایل صوتی ارزشمند و کاربردی و یک ویدئوی آموزشی رایگان می تواند بهترین گزینه برای جذب سرنخ ها باشد. تولید این محتواها هزینه زیادی بر دوشتان نمی گذارد اما می تواند برای مخاطب شما بسیار ارزشمند باشد. در این بخش از مراحل ایمیل مارکتینگ باید ببینید مخاطب شما با چه هدیه ای خوشحال می شود.
برخی از نمونه سرنخ رباهای محبوبی که سایت های بزرگ ازشان استفاده می کنند عبارتند از:
- کتاب های الکترونیکی
- وایت پیپرها یا مطالعات موردی
- وبینارها
- نمونه ها یا بررسی های رایگان محصول یا خدمات ارائه شده
- یک مشاوره یا نقل قول رایگان
- امتحان یا خودارزیابی
- کوپن خرید
در کنار مواردی که بیان کردیم گزینه های متعدد زیادی هست که می توانید از آنها استفاده کنید.
چگونه یک سرنخ ربای با کیفیت و خوب داشته باشیم؟
حالا می دانیم که باید یک سرنخ ربای رایگان داشته باشیم تا به کمک آن ارزشی که مخاطبان به دنبالش هستند را ارائه کنیم. اما اگر می خواهید سرنخ ربایتان موثرتر از قبل عمل کند باید 5 معیار مهم را مدنظر داشته باشید. بیایید این معیارها را یک به یک بررسی کنیم:
استفاده از آن آسان باشد:
اگر مخاطب شما نتواند از هدیه ای که برایش در نظر گرفته اید به درستی استفاده کند هیچ اتفاق خوبی برایتان رقم نخواهد زد. اگر می خواهید یک دفترچه 300 صفحه ای بی ارزش برایشان آماده کنید بهتر است دست نگه دارید و کمی فکر کنید.
کاربردی باشد:
سرنخ ربا باید بتواند ابزار یا اطلاعات کاربردی و مفید به مخاطبانتان بدهد تا در زندگی خود از آنها استفاده کنند.
شرایط زندگی کاربر را بهبود ببخشد:
اگر محصول یا خدمت شما زندگی مردم را بهتر کند بارها و بارها به سراغتان می آیند تا تجربه شیرینی که داشته اند را تکرار کنند. سرنخ ربای شما باید بتواند به اندازه محصول یا خدمت تان ارزش آفرین باشد.
مرتبط باشد:
اگر مشتریان بالقوه تان را خوب شناخته باشید حتماً خیلی خوب می دانید که مشکلشان چیست و چه از شما می خواهند.
فورا در دسترس شان قرار گیرد:
انسان ها عاشق هدایای فوری هستند. پس چیزی که نیاز دارند را فوراً در اختیارشان بگذارید.
استفاده درست از سرنخ ربا می تواند فهرست ایمیلی پرباری برایتان به ارمغان بیاورد. شاید بررسی نمونه های واقعی که موفق شده اند مخاطبان زیادی به سمت خود جذب کنند خالی از لطف نباشد.
شرکت OptinMonster فهرستی از 12 استراتژی تایید شده را برای تبدیل بازدیدکننده به مشترک دائمی تهیه کرده و در اختیار مخاطبانش قرار داده است.
Syed Balkhi فهرستی از ابزارها و منابع را برای رشد کسب وکارهای آنلاین ارائه کرده است.
خوب حالا که می دانیم سرنخ ربا چیست و چگونه می توانیم یک سرنخ ربای موثر ایجاد کنیم باید به سراغ تولید فرم اشتراک برویم.
چگونه فرم اشتراکی تولید کنیم که بازدیدکننده مان را به مشترک تبدیل کند؟
شاید مهم ترین هدف فرم های اشتراک این باشد که سرنخ های وارد شده به سایت را به دام بیندازد و بر اساس ارزشی که به آن ها می دهد پاگیرشان کند. در چنین شرایطی بازدیدکننده در خبرنامه ایمیلی تان مشترک می شود تا بتواند اطلاعات ارزشمندی به دست آورد و در عوض ایمیلش را به شما بدهد. برای ایجاد فرم اشتراک باید اجزای تشکیل دهنده ای که در ادامه ذکر می کنیم را کنار هم بگذارید تا این بخش از مراحل ایمیل مارکتینگ را به درستی طی کنید :
یک سرتیتر ترغیب کننده: باید مطمئن شوید سرتیتر شما به درستی مزیتی که قرار است به دست سرنخ برسد را بیان می کند.
توضیحات مفید و به درد بخور: توضیحاتی که می دهید خلاصه، ساده و قابل درک هستند؟ از بولت پوینت ها استفاده کنید تا به مخاطب کمک کنید متن را سریع تر اسکن کند.
عناصر بصری بسیار جذاب: تصویری را در این بخش بگنجانید. به عنوان مثال می توانید موکاپی از کتاب الکترونیکی تان بسازید و آن را به مخاطب نشان دهید. تصویر فردی که به فرم اشتراک نگاه می کند هم می تواند یک روش عالی برای افزایش نرخ تبدیل باشد.
یک فرم ساده: سعی کنید از مخاطب تنها نام و ایمیلش را بخواهید. وجود فیلدهای زیاد در فرم مخاطب را از شما دور می کند و نرخ تبدیل تان را کاهش می دهد.
دکمه اشتراک ترغیب کننده: سعی کنید از رنگ کنتراست برای دکمه اشتراک تان استفاده کنید تا نسبت به باقی صفحه خود را متمایز کند. همچنین از متن های غیر معمول استفاده کنید تا کاربر را به کلیک ترغیب کنید. بعد از اینکه فرم اشتراک را ساختید، باید آن را روی سایت قرار هید. شما می توانید این فرم را در 14 مکان مختلف قرار دهید که در ادامه برخی از این قسمت ها را با هم مرور می کنیم.
- صفحه Splash
- صفحه خوشامدگویی
- نوار شناور
- هدر سایت
- صفحه آرشیو وبلاگ
- داخل پست های وبلاگی
- سایدبار
- در پاپ آپ زمان دار
- در اسکرول باکس
- فوتر
- صفحه درباره ما
- صفحه منابع
- صفحه اشتراک و ثبت نام
- در پاپ exit-intent( پاپ آپ به هنگام خروج)
اگر می خواهید تا جایی که ممکن است مشترک زیادی به دست آورید بهتر است از پاپ آپ exit-intent استفاده کنید. این نوع پاپ آپ در لحظه خاصی که کاربر قصد خروج از سایت را دارد نشان داده می شود. به همین خاطر است که تداخلی با فعالیت کاربر روی سایت نخواهد داشت و تنها زمانی او را به اشتراک دعوت می کند که در حال خروج است. این زمان شاید بهترین زمان برای درخواست اشتراک باشد چون کاربر محتوای شما را خوانده و آن را مفید یافته است. استفاده از پاپ آپ به هنگام خروج کارکرد بسیار عالی دارد و می توان نتایج شگفت انگیزی از آن گرفت. به عنوان مثل نیل استروس توانسته بود به کمک این نوع پاپ آپ نرخ تبدیل خود را تا 125 درصد افزایش دهد. پس در انجام مراحل ایمیل مارکتینگ از این بخش غافل نشوید.
بازاریابی شخصی سازی شده با بخش بندی فهرست ایمیل:
اگر از بازاریابان متخصص و با تجربه بخواهید نصیحتی درباره ایمیل مارکتینگ بهتان بکنند در اولین گام شما را به ساخت فهرست ایمیلی تشویق می کنند. اما چیزی که خیلی ها نمی گویند این است که فهرست ایمیلی بدون بخش بندی مناسب هیچ ارزشی نخواهد داشت و بدون رعایت این بخش ها اثر این بخش از مراحل ایمیل مارکتینگ را از دست خواهید داد.
بخش بندی فهرست ایمیل به چه معناست؟
بخش بندی فهرست ایمیلی به فرآیندی گفته می شود که در آن مشترکین شما به گروههای کوچک تری تقسیم بندی می شوند. این تقسیم بندی بر اساس معیارهای خاصی است که به کمک آن می توان پیام های شخصی سازی شده و مرتبط ارسال کرد. به جای اینکه ایمیل تان را به صورت انبوه ارسال کنید، می توانید با بخش بندی فهرست، یک ایمیل خاص را به گروهی از مخاطبان بفرستید و بهشان اجازه دهید محتوایی که دوست دارند را ببینند. همه این ها دست به دست هم می دهند تا نرخ تبدیل بالایی داشته باشید.
چرا باید فهرست مان را بخش بندی کنیم؟
بخش بندی فهرست یکی از روش های تایید شده برای افزایش نرخ باز شدن ایمیل و یکی از مهم ترین مراحل ایمیل مارکتینگ به شمار می رود. شما می توانید با همین تکنیک ساده نرخ کلیک تان را بیشتر کنید و نرخ لغو اشتراک را کاهش دهید. به همین خاطر است که بازاریابان باهوش از بخش بندی برای بهبود کمپین های ایمیلی شان استفاده می کنند. بعد از اینکه مشترکین تان را به گروه های مختلف بخش بندی کردید، قادر خواهید بود پاسخ های خودکار قدرتمندی برایشان ارسال کنید. به عنوان مثال برای یک رویداد خاص یک ایمیل خودکار می سازید و برای گروه های خاصی می فرستید. حالا می توانید با این روش سرنخ هایتان را پرورش دهید و فروش بیشتری برای خود ایجاد نمایید. بعد از بخش بندی راحت تر می توانید موضوع ایمیل و پیامش را بنویسید و مخاطب را برای باز کردن و تعامل با ایمیل ترغیب نمایید. هدف از بخش بندی باید کمک به کاربر باشد تا بتواند راحت تر خرید کند یا صفحه خاصی که به دنبالش هست را راحت تر پیدا کند. روش های زیادی برای تبدیل فهرست ایمیلی به بخش های مختلف وجود دارد. اجازه دهید برخی از این روش ها را در ادامه با هم مرور کنیم.
- مشترکین جدید: به افرادی که تازه وارد فهرست شما شدهاند ایمیل خوشامدگویی ارسال کنید.
- بر اساس اولویت ها و ترجیحات: بعضی از افراد هستند که ترجیح می دهند در ایمیل شان پست های وبلاگی را مطالعه کنند. در این میان هستند افرادی که عاشق اعلان های خرید هستند. به مخاطب هر آنچه که دوست دارد را بدهید.
- علاقه مندی ها: برخی از مشترکین موسیقی های کلاسیک را دوست دارند و بعضی هایشان عاشق موسیقی پاپ هستند.
- موقعیت: ببینید مخاطب شما کجا زندگی می کند. بر اساس همین موقعیت محلی می توانید ایمیل های خاصی برایش ارسال کنید.
- نرخ باز شدن ایمیل: به مشترکینی که بیشتر با شما تعامل داشتهاند جایزه بدهید و برایشان یک پیشنهاد ویژه آماده کنید.
- عدم فعالیت: مشترکینی که چند وقت است با شما تعامل نداشتهاند را به تعامل وا دارید و به آن ها یادآوری کنید هنوز کنارشان هستید. در این شرایط می توانید به آن ها بگویید قرار است در گام بعدی چه کاری انجام دهند.
- سرنخ ربا: بر اساس موضوعی که سرنخ شما به آن علاقه مند است می توانید ایمیل های هدفمند ارسال کنید.
- رها کردن کارت خرید: به مشترکینی که کارت خرید خود را بدون دلیل رها کردهاند ایمیل بدهید و دلیل این امر را جویا شوید.
این ها فقط چند مورد از کارهایی بود که می توانستید با فهرست بخش بندی شده ایمیل هایتان انجام دهید. یادتان باشد فرم های تماس بهترین و ساده ترین راه برای جمع آوری اطلاعات از سرنخ ها هستند و می توان از آن ها برای ایجاد پیام های هدفمند استفاده کرد.
بهبود نرخ باز شدن ایمیل:
این بخش بسیار مهم است چون هیچ کدام از فعالیت هایی که تا به حال گفتیم بدون خوانده شدن ایمیل ارزشی برایمان نخواهند داشت. اینکه پیام شما خوانده شود یا نشود به یک سری فاکتورها بستگی دارد. اجازه دهید هر کدام از این فاکتورها را با هم بررسی کنیم.
از فیلترهای اسپم خودداری کنید:
شاید مهم ترین مشکل زمانی رخ بدهد که ایمیل شما در فولدر اسپم مخاطب قرار بگیرد. شما برای ارسال ایمیل از مخاطب تان اجازه گرفته اید و یکی از سرویس های عالی ارسال ایمیل را هم انتخاب کرده اید. پس کارتان را به درستی آغاز کرده اید. برای اینکه ایمیل تان در فهرست اسپم ها قرار نگیرد باید دست به کار شوید و کاری کنید:
- مطمئن شوید همه افرادی که به آن ها ایمیل ارسال می کنید خودشان اجازه دریافت ایمیل را داده اند. این موضوع از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
- از آی پی آدرس خوبی کمپین ایمیلی تان را آغاز کنید. این آی پی آدرس بهتر است توسط دیگران استفاده نشود.
- ایمیل هایتان را از دامنه تایید شده ای ارسال کنید.
- کد تمیزی برای قالب ایمیل تان انتخاب کنید.
- از تگ های ادغام و ترکیب برای شخصی سازی فیلد To در ایمیل هایتان استفاده کنید.
- به مشترکین تان نشان دهید چقدر به تعهدتان پایبند هستید و از آن ها بخواهید شما را به دفترچه مخاطبین شان اضافه کنند.
- بیش از حد از زبان فروش استفاده نکنید. سعی کنید از کلماتی مثل فروش، تخفیف یا پرداخت، کمتر در پیام هایتان استفاده کنید.
- زمانی که موضوع ایمیل را می نویسید با مخاطب صادق باشید. مبادا او را با یک موضوع زیبا گول بزنید و در نهایت چیزی به او ندهید.
- موقعیت خودتان را در ایمیل بنویسید.
- یک روش آسان برای مشترک شدن در فهرست ایمیلی برای مخاطب در نظر بگیرید.
همه این کارها را به کمک یک سروس ایمیل مارکتینگ معتبر می توانید انجام دهید.
مشترکین غیرفعال ایمیلی را از فهرست تان حذف کنید:
ارسال مداوم و مستمر ایمیل به مخاطبان از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. با اینحال در برخی از موارد مشترکینی وجود خواهند داشت که با شما رابطه خوبی برقرار نمی کنند و از خود فعالیتی نشان نمی دهند. ممکن است اکانت ایمیلی شان را عوض کرده باشند یا اینکه دیگر علاقه ای به برندتان نداشته باشند. پس برای اینکه فهرست ایمیلی تان را تازه نگه دارید و از مشترکین تعاملی در آن بهره ببرید، بهتر است افرادی که هیچ تعاملی با شما ندارند را حذف کنید. منظورمان از مشترکین غیر فعال آن هایی است که در طول 6 ماه گذشته هیچ ارتباطی برقرار نکرده اند. اما قبل از اینکه چنین اکانت هایی را حذف کنید برایشان چند ایمیل بفرستید و اجازه دهید دوباره کنارتان باشند. به عنوان مثال کارول تیس از این روش برای برقراری ارتباط استفاده می کند و از مشترکین غیر فعال می خواهد درباره ماندن یا حذف شدن تصمیم بگیرند. برخی از مخاطبان به چنین روشی پاسخ می دهند و برخی پاسخ نمی دهند.
برای اینکه فهرست ایمیلی تازه ای داشته باشید می توانید هر چند وقت یکبار با مخاطب ارتباط برقرار کنید و ببینید دوست دارد اطلاعات و اولویت هایش را به روز کند یا خیر. در این شرایط به آن ها یادآوری می کنید که تحت کنترل شان هستید و رابطه را آنگونه که دوست دارند به پیش می برید.
زمانبندی درستی برای ایمیل هایتان داشته باشید:
زمانبندی در باز شدن ایمیل ها نقش بسیار مهمی دارد. پس قبل از اینکه پیامی را به مخاطب بفرستید بنشینید و خوب فکر کنید. شاید نتوانید همان روزهای اول زمان عالی برای ارسال ایمیل پیدا کنید اما به کمک تست هایی همچون تست A/B قادر خواهید بود بهترین بازه زمانی را بر اساس واکنش مخاطبان به دست آورید. الان یک سوال مهم به ذهن خطور می کند. آیا قبلا کسی در این باره تحقیق کرده است؟ پاسخ به این سوال مثبت است. یکی از مطالعات انجام شده توسط GetResponse نشان می دهد روزهای سه شنبه نرخ باز شدن و نرخ کلیک بالایی برای کمپین های ایمیلی به ارمغان می آورد. با اینحال مطالعات دیگر نشان می دهد روزهای شنبه بهترین زمان برای افزایش نرخ تبدیل است. خودتان را جای مخاطب بگذارید. ببینید صبح که از خواب بیدار می شود چه کاری انجام می دهد. بعدازظهر و عصر چطور؟ روز کاری اش چگونه است ؟ تا ساعت چند بیدار می ماند؟ صبح زود چه کاری انجام می دهد؟ پاسخ به این سوالات کمک تان می کند بهترین زمان را برای ارسال ایمیل انتخاب کنید.
موضوع جذابی را برای ایمیل هایتان انتخاب کنید:
زمانی که صحبت از نرخ کلیک و نرخ باز شدن ایمیل ها به میان می آید همه چیز به موضوعی که در ابتدا می نویسید بستگی خواهد داشت. وظیفه شما این است که موضوع جذابی برای ایمیل ها پیدا کنید. در ادامه سعی می کنیم یک سری ترفند و نکته را با هم مرور کنیم که استفاده از آن ها به نوشتن یک موضوع خلاقانه کمک می کند:
- کنجکاوی مخاطب را تحریک کنید اما زیاد خودتان را باهوش نشان ندهید. شما باید به اندازه ای حس کنجکاوی را در مخاطب القا کنید که او به باز کردن ایمیل تمایل پیدا کند اما یادتان باشد کاری نکنید که او سردرگم شود و پیام تان را نفهمد.
- از اعداد استفاده کنید. اعداد چشم مخاطب را به سمت خود می کشند و می توانند گزینه عالی برای جلب توجه او باشند.
- از لحن دوستانه و محاوره ای استفاده کنید.
- به زبان و سبکی حرف بزنید که مشترکین تان استفاده می کنند.
فقط برای یک نفر بنویسید:
زمانی که می خواهید موضوع و محتوای پیام تان را بنویسید سعی کنید خودتان را جای یک نفر بگذارید و شروع به نوشتن کنید. در این شرایط می توانید موثرتر بنویسید و از پیام و موضوع شخصی سازی شده ای استفاده کنید. برای اینکه بتوانید اینگونه شروع به نوشتن کنید باید پرسونای مخاطب تان را درک کنید.
در چنین شرایطی است که قادر خواهید بود مشکلات، نیازها، ارزش ها، مواردی که دوست دارد و ندارد را با پوست و خون تان لمس کنید. اگر در این مرحله مشکل دارید یک ایمیل برای مخاطب بفرستید و از او بخواهید برای پنج دقیقه هم که شده وقتش را در اختیارتان بگذارد. در این ارتباط می توانید سوالاتی بپرسید و با گرفتن پاسخ، مخاطب و نیازهایش را خوب درک کنید. چند روزی را با مخاطب هایتان بگذرانید تا متوجه شوید چگونه فکر می کنند و چه می خواهند. با این روش نه تنها پیام هایتان را شخصی سازی می کنید بلکه می توانید محصولات و خدمات تان را بر اساس نیاز کاربر بهینه کنید.
مثل یک دوست بنویسید:
حالا که تصمیم گرفته اید وارد دنیای ایمیل مارکتینگ شوید و ایمیل بنویسید خودتان را از موقعیت صاحب سایت یا کسب وکار پایین بکشید و مثل یک دوست شروع به نوشتن کنید. این تنها راهی است که می توانید قلب مخاطب را از آنِ خود کنید و نرخ باز شدن وکلیک ایمیل هایتان را افزایش دهید. از به کار بردن کلمات رسمی و شرکتی خودداری کنید. بهترین کار این است که لحن دوستانه تری به خود بگیرید. همین موضوعِ به ظاهر کوچک کمک می کند کل ایمیل تان ظاهر سفارشی به خود بگیرد و کمتر مخاطب را اذیت کند. به خاطر داشته باشید در این عصر اطلاعات همه به دنبال دلیلی هستند تا ایمیل هایی که دریافت می کنند را برای همیشه نادیده بگیرند. آن ها دلیلی برای خواندن ایمیل های شما نمی بینند. اما اگر برایشان جذاب باشید و در کنار آن جذابیت ایجاد کنید می توانید خودتان را متمایز کنید و به باز شدن ایمیل کمک نمایید.
همیشه محتوای جذاب بنویسید:
شاید فکر کنید وقتی مخاطب ایمیل شما را باز کرد همه چیز تمام می شود و برنده میدان می شوید اما مراحل ایمیل مارکتینگ به پایان نرسیده است. اگرچه باز شدن ایمیل بسیار مهم است اما محتوایی که داخل ایمیل می نویسید هم از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. اگر مخاطب پیام و محتوای شما را دوست داشته باشد در آینده نیز بیشتر از هر برند دیگری به شما اهمیت می دهد. این موضوع باعث می شود به تدریج با شما اخت بگیرد و دوست داشته باشد ایمیل هایتان را یک به یک بخواند. نقطه مقابل این موضوع هم صحت دارد. به عنوان مثال اگر مشترک شما ایمیلی را دریافت کند و از آن راضی نباشد بعدها نیز ممکن است ایمیل تان را باز نکند و حتی گزینه لغو اشتراک را انتخاب نماید. حالا سوال اینجاست که چگونه بفهمیم مخاطب محتوایمان را دوست دارد؟ ساده است. محتوای عالی برایش تدارک ببینید. ببینید چه منابع ارزشمندی می توانید به او هدیه کنید. یک کتاب الکترونیکی رایگان، یک پست وبلاگی و یک وبینار می تواند انتخاب خوبی برایتان باشد. نکته کلیدی که باید مدنظر داشته باشید این است که باری به هر جهت ایمیل ارسال نکنید. هر بار که ایمیلی ارسال می کنید باید ارزشی برای مخاطب فراهم آورید. هر چقدر ارزشی که ایجاد می کنید بیشتر باشد مخاطبان وفادارتری خواهید داشت. همه این ها در کنار هم به افزایش نرخ باز شدن ایمیل کمک می کنند.
شوخ طبعی را هم به ایمیل هایتان تزریق کنید:
انسان ها عاشق شوخ طبعی اند و ارتباط قوی و فوری با آن برقرار می کنند. این روش بهترین راه برای باقی ماندن در ذهن مخاطب است و شما را از سایر افراد متمایز می کند. اما همه که ذاتا شوخ طبع نیستند. پس چه باید بکنیم؟ همیشه نوشتن ایمیل هایی که ردپای شوخی در آن ها به چشم می خورد ممکن نیست. این موضوع می تواند بسیار سردرگم کننده باشد. برای اینکه بتوانید حس شوخ طبعی را به مخاطب القا کنید لازم نیست کمدین یا استندآپ کمدین باشید. نکته مهمی که باید به آن توجه کنید این است که مخاطب را بشناسید و ببینید چه چیزی او را به تعامل وا می دارد. اگر علایق او را بشناسید رابطه راحت تری هم با او برقرار خواهید کرد. به عنوان مثال پیام زیر برای افرادی که چند وقتی غیر فعال بودند می تواند بسیار مفید باشد:
سلام چند وقتی هست با ما ارتباط نداشتی. دلمون برات تنگ شده و خبری ازت نداریم. دوست داری کدوم گزینه رو با هم ادامه بدیم:
- دیگه مزاحمت نشیمL
- ما رو دوست دارید اما وقت سر خاروندن نداری
- تو سه ماه بعدی بیشتر باهامون ارتباط برقرار می کنی
حتی می توانید از گیف ها و انیمیشن های کوتاه هم در ایمیل هایتان استفاده کنید و چند ویدئوی سرگرم کننده و جذاب برای مخاطب در نظر بگیرید.
باز هم می گوییم که لازم نیست کمدین باشید تا بتوانید ایمیل های شخصی سازی شده ای بنویسید. خلاقانه فکر کنید و سپس به سراغ ادامه ی مراحل ایمیل مارکتینگ بروید.
ایمیل هایتان را برای موبایل هم بهینه سازی کنید:
ایمیل های موبایلی بسته به مخاطب هدف، محصول و نوع ایمیل 67 درصد کل خوانده شدن ایمیل ها را به خود اختصاص می دهند. شما به هیچ وجه نمی توانید کاربران موبایلی تان را نادیده بگیرید. برایشان جذاب باشید. اطمینان حاصل کنید که ایمیل های واکنشگرایی دارید و رسانه هایی را در ایمیل هایتان می گنجانید که بر روی موبایل به درستی بارگذاری می شوند. یادتان باشد صفحات موبایلی کوچک تر از صفحات دسکتاپی هستند و هر چقدر موضوع شما بلندتر باشد نمایش آن بر روی موبایل دشوارتر خواهد بود. اگر دوست دارید کاربران موبایلی تان را هم شگفت زده کنید نکات زیر را همیشه به خاطر بسپارید:
- فرمت ایمیل را ساده تر انتخاب کنید( یک ستون). عرض محتوای شما بهتر است زیر 600 پیکسل باشد.
- از فونت های بزرگ تر استفاده کنید. خواندن فونت های کوچک تر بر روی موبایل کار دشواری است.
- فکر نکنید همه تصاویری که در ایمیل هایتان می گنجانید به خوبی در موبایل نشان داده می شوند. پس کاری کنید ایمیل تان بدون تصویر هم ظاهر خوبی داشته باشد.
- برای اینکه زمان بارگذاری را کاهش دهید از تصاویر کوچکتری استفاده کنید.
- از دکمه کال تو اکشن( فراخوان اقدام به عمل) بزرگ تری استفاده کنید. ضربه زدن بر روی دکمه های بزرگ تر در موبایل راحت تر است.
- دو لینک را کنار هم و نزدیک هم قرار ندهید. در این شرایط کاربر ممکن است با مشکل مواجه شود.
همه این نکات کمکتان می کنند کمپین های ایمیلی بهتری داشته باشید و نرخ باز شدن ایمیل هایتان را بیشتر کنید. با اینحال باید صبور باشید. نمی توانید در عرض یک شب انتظار معجزه داشته باشید. بازاریابی هم هنر و هم علم است. پس خودتان را برای تجربه های شگفت انگیز آماده کنید. تاکتیک هایی را بیابید که به بهترین شکل ممکن برای کسب وکارتان عمل می کنند و مخاطبان تان را راضی نگه می دارند.
پاسخگویی خودکار ایمیل :
خوب تا به اینجای کار 80 درصد مسیر را طی کردیم. اگر از آغاز مقاله همراه مان بوده باشید حتما خیلی خوب میدانید که چگونه باید فهرست ایمیل تان را توسعه دهید، چگونه ایمیل هایتان را بخش بندی کنید تا پیام ارسال شده به درد مخاطب بخورد و چگونه پیام های شگفت انگیزی ارسال کنید تا نرخ باز شدن ایمیل هایتان افزایش پیدا کند. اگر همه مراحل بالا را طی کردید برای خودکارسازی پیام هایتان آماده اید.
خودکارسازی مهم ترین و قدرتمندترین ابزار بازاریابان آنلاین است. این موضوع به شما کمک می کند به راحتی با مخاطب تان تعامل داشته باشید، ارتباط برقرار کنید و مشتری بالقوه را به خریدار تبدیل کنید. شاید قشنگ ترین و جذاب ترین بخش ماجرا این باشد که بعد از نوشتن ایمیل و خودکارسازی، می توانید بر روی جنبه های مهم تر کسب وکارتان تمرکز کنید. در مقاله ای مجزا به صورت تخصصی به بررسی پاسخگویی خودکار ایمیل پرداخته ایم.
حالا که کمپین های بازاریابی تان را بخش بندی کردید می توانید این کمپین ها را به ماشین فروش تبدیل کنید.
نتیجه گیری از مراحل ایمیل مارکتینگ
امیدواریم اطلاعاتی که در این مقاله در اختیارتان قرار دادیم مفید واقع گردد و به شما در ایجاد کمپین های موثر ایمیل مارکتینگ کمک کند. در این راهنما سعی کردیم موارد زیر را با هم و در کنار هم بیاموزیم:
- اهمیت ایمیل مارکتینگ
- شروع کار
- رشد فهرست ایمیلی
- انتخاب سرویس دهنده عالی
- بخش بندی فهرست ایمیلی
- بهبود نرخ باز شدن و نرخ کلیک ایمیل
- خودکارسازی با پاسخ دهنده های خودکار
اشتراک ها:پاسخگویی خودکار ایمیل چگونه انجام می شود و چه تاثیری بر ایمیل مارکتینگ دارد؟ - شرکت فناوری رایان مهر رهجو
اشتراک ها:صفر تا صد بازاریابی تعاملی | مزایا و معایب - شرکت فناوری رایان مهر رهجو