در این نوشته می خوانید:
مهارت های دیجیتال مارکتر که در استخدام شدن بسیار مهم هستند
دیجیتال مارکتر چه کسی است و مهارت های دیجیتال مارکتر شامل چه مواردی میشود؟ برای استخدام شدن به عنوان دیجیتال مارکتر چه نرم افزارهایی را باید بلد باشیم؟ این سوالات، پرسش های رایجی هستند که این روز ها ذهن افراد علاقمند به فضای دیجیتال مارکتینگ را به خود مشغول کرده اند. در این نوشتار می خواهیم به تمامی این سوالات و پرسش های مشابه و ضروری که در این رابطه وجود دارند، پاسخ دهیم. با مارکتینگ رایان همراه باشید.
دیجیتال مارکتر کیست؟
امروزه وقتی در میان آگهی های استخدامی می گردیم به کرات چشممان به عبارت دیجیتال ماکتر و یا کارشناس دیجیتال مارکتینگ می افتد. اما کارشناس دیجیتال مارکتینگ کیست ؟ دیجیتال مارکتر کسی است که با استفاده از ابزارهای دیجیتال و آنلاین با مشتریان ارتباط برقرار کرده و محصول و یا خدمت خود را به آن ها معرفی و در نهایت به فروش می رساند. با افزایش چشمگیر کسب و کار های آنلاین وجود چنین جایگاهی در کسب و کارهای آنلاین ضروری است زیرا تنها با بازاریابی دیجیتال است که می توانید از رقبای خود پیشی گرفته و درآمد بیشتری کسب کنید. اما مسئله ی مهم تر مهارت های دیجیتال مارکتر است که در ادامه به بررسی آن ها می پردازیم.
مهارت های دیجیتال مارکتر موفق
در هر شغلی علاوه بر مهارت های فنی ، یک سری مهارت ها و ویژگی های شخصیتی نیز وجود دارند که به فرد در راستای انجام وظایف کمک می کند. در ادامه مهارت های فنی دیجیتال مارکتر موفق و ویژگی های شخصیتی آن را بررسی می کنیم.
ویژگی های شخصیتی یک دیجیتال مارکتر موفق
داشتن این ویژگی ها می تواند علاوه بر افزایش توانمندی های شما ، علاقمندی به این شغل را نیز تعیین کند. پس اگر کاملا مخالف این ویژگی ها هستید بهتر است در انتخاب شغل آینده ی خود تجدید نظر کنید.
برونگرا و اجتماعی بودن : در صورتی که نتوانید به راحتی با مشتریان خود ارتباط موثر برقرار کنید، سایر تخصص هایتان نیز به ثمر نخواهد رسید.
مشتاق به یادگیری : فضای دیجیتال و آنلاین همواره در حال پیشرفت و تغییر است. اگر نتوانید خود را به روز نگه دارید س از مدتی دانش شما دیگر کارگشا نخواهد بود.
مولتی تسک بودن : از جمله مهارت های دیجیتال مارکتر ها انجام چندین کار متفاوت به طور موازی است. اگر نتوانید ذهن خود را برای مسئولیت های متفاوت آماده کنید، در میانه ی راه خسته و دلزده خواهید شد.
صبور بودن : تمامی افرادی که با آن ها در ارتباط هستید سواد و آگاهی شما را ندارند ولی همانطور که می دانید برخورد با مشتریان می تواند تاثیر مثبتی در شناخته شدن برند و محصول شما داشته باشد.
نظم و پیگیری : در هیچ شغلی بدون داشتن نظم موفق نخواهید شد اما نظم و پیگیری در بازاریابی آنلاین اهمیتی چند برابر دارد زیرا در صورت رها کردن کمپین های بازاریابی و پیگیری نکردن فعالیت های انجام شده تمامی کارهایی که ازابتدا کردید بدون نتیجه خواهد ماند.
ویژگی های فنی و مهارت های دیجیتال مارکتر ها
علاوه بر ویژگی های شخصیتی مذکور باید در امور زیر متخصص باشید تا بتوانید درآمد بسیاری خوبی را به عنوان یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ داشته باشید.
بهینه سازی موتورهای جستجو یا همان سئو (Seo)
برای آن که بتوانید در فضای دیجیتال دیده شوید باید دانش سئوی خود را تقویت کنید. سئو به معنای بهینه سازی موتورهای جستجو همانند گوگل است تا بتوانید در نتیجه ی جستجوی کاربران رتبه ی بهتری کسب کنید. همانطور که می دانید 99 درصد افراد فقط پیشنهاد1 تا 3 در گوگل را باز می کنند. پس اگر بتوانید این جایگاه ها را بدست آورید، گام بزرگی در کسب درآمد و برندینگ خود بردارید.
امروزه همه ی ما بدون در نظر گرفتن سن، شغل، جنسیت و … زمانی از 24 ساعت خود را در شبکه های اجتماعی می گذرانیم و این یعنی یک جامعه هدف بسیار عالی برای بازاریابی دیجیتال. اگر شما بتوانید به خوبی از ویژگی های این رسانه ها در راستای برندینگ و بازاریابی خود بهره بگیرید، می توانید نام خود را دیجیتال مارکتر بگذارید. هیچ وقت قدرت 3 میلیارد کاربر فعال در شبکه های مجازی را دست کم نگیرید.
بازاریابی محتوایی (content marketing)
همانطور که در سراسر وب مشاهده کرده اید، انواع مختلفی از محتوا وجود دارد. مانند صوت، تصویر، ویدئو و متن. در بررسی مهارت های دیجیتال مارکتر به سئو وشبکه های اجتماعی اشاره کردیم اما باید بدانید بدون داشتن محتوای خوب دو مورد قبلی کمک زیادی به شما نمی کنند. تنها در صورتی می توانید سئوی خود را ارتقا دهید که محتوای مناسب و کاربردی برای کاربران خود تولید کنید. این محتوا باید جدید و یونیک باشد تا ترافیک زیادی را روانه ی سایت و شبکه های مجازیتان کند. این جمله ی کلیدی را هیچ گاه فراموش نکنید : ” محتوا پادشاه است. “
ایمیل مارکتینگ (email marketing)
ایمیل یکی از کم خرج ترین راه های ارتباطی با مشتریان به شمار می رود. در صورتی که بتوانید لیستی از ایمیل مشتریانتان را فراهم کنید، بدون انجام کار سختی می توانید درآمد خود را چند برابر کنید. در مقاله ای مجزا به بررسی ایمیل مارکتینگ پرداخته ایم و به شما پیشنهاد می کنم که برای یاد گرفتن این تحصص از مهارت های دیجیتال مارکتر ها حتما سری به آن مقاله بزنید.
بازاریابی موبایلی (mobile marketing)
وقتی آماراستفاده از تلفن همراه در سراسر جهان و روند رو به رشد آن را می بینیم، دیگر نمی توانیم این پلتفرم وسیع را در دیجیتال مارکتینگ نادیده بگیریم. طبق گزارش منتشر شده توسط hootsuit حدود دو سوم مردم جهان از تلفن همراه استفاده می کنند و همانطور که در اطراف خود می بینیم اغلب افراد برای گشت و گذار در اینترنت از گوشی هوشمند خود استفاده می کنند. پس تسلط شما بر بازاریابی پیامکی ضروری است. برای آموزش این مهارت مقاله ی بازاریابی پیامکی ما را دنبال کنید. نکته ی دیگری که بهتر است در این قسمت به آن اشاره کنیم این است که فراموش نکنید سایت خود را نیز برای موبایل بهینه کنید.
تدوین استراتژی
یکی از اساسی ترین مهارت های دیجیتال مارکتر های حرفه ای توانایی تدوین استراتژی و کمپین های بازاریابی است. استراتژی در واقع نقشه ی راه دیجیتال مارکتینگ است که به شما می گوید از کجا آغاز کنید و مسیر خود را چگونه ادامه دهید. داشتن استراتژی در بلند مدت به شما ثابت می کند که برنامه ریزی نتیجه ی بسیار بهتر و موثرتری را برای شما رقم می زند. برای آنکه کارشناس دیجیتال مارکتینگ خوبی شوید باید بتوانید کسب و کار خود و رقیب هایتان را تجزیه و تحلیل کنید و سپس استراتژی خود را ترسیم نمایید.
نتیجه گیری از مهارت های دیجیتال مارکتر حرفه ای
مواردی که در بالا اشاره کردیم مهارت های اصلی کارشناس دیجیتال مارکتینگ است اما در این میان مهارت های کوچک دیگری نیز می توانند به شما کمک کنند که در شرایط و محیط کار تعیین می شوند. در صورت وجود هرگونه سوال و یا پیشنهاد برای سایر مهارت های دیجیتال مارکتر شدن برای ما زیر همین مقاله بنویسید.