در این نوشته می خوانید:
بالا بردن سرعت لود سایت چگونه امکان پذیر است؟
با افزایش کسب و کارهای اینترنتی و افزایش ارتباطات به کمک برنامه های اجتماعی، سرعت اینترنت از اهمیت ویژه ای برخوردار است. بالا بودن سرعت یک وب سایت می تواند مخاطبان آن را به طور چشمگیری افزایش دهد. جالب است بدانید در صورتی که کاهش سرعت در بین رقبای وب سایتی به اندازه چند ثانیه برسد، قطعاً تأثیر بسزایی در عقب افتادن آن وب سایت از رقبای خود خواهد گذاشت. در صورتی که سرعت لود در وب سایتی کند باشد به دنبال کاهش مخاطبان، از دست دادن مشتری های دائمی و بازدیدهای کم تر را تجربه خواهیم کرد. با توجه به نیازهای مخاطبان قطعاً توقع آن ها نسبت به افزایش سرعت لود سایت ها افزایش خواهد یافت؛ بنابراین لازم است نهایی ترین سرعت لود و ایده آل ترین نقطه سرعت در انواع وب سایت ها را بشناسیم و به دنبال افزایش سرعت آن ها باشیم.
نهایی ترین سرعت لود سایت چه اندازه گزارش شده است؟
در حالت کلی اگر بخواهیم مطلوب ترین سرعت لود سایت را برایتان شرح دهیم باید بگوییم که مدت زمان یک ثانیه برای لود وب سایت در نظر گرفته شده است؛ اما اگر بخواهیم از نظر استانداردی بیان کنیم باید بگوییم که این زمان بین یک تا سه ثانیه اعلام شده است. از نظر استانداردهای جهانی در صورتی که زمان آپلود سایت شما بیشتر از سه ثانیه و کمتر از ده ثانیه طول بکشد باز هم خللی در نظرات مخاطبان ایجاد نخواهد شد؛ اما لازم است بدانید ایده آل ترین حالت نباید بیش از سه ثانیه طول بکشد. به هر حال برخی از مخاطبان سرعت بالاتری از ده ثانیه را می طلبند و کند شدن سرعت آپلود وب سایت شما از علاقه آن ها به بازدید از سایت شما تأثیر منفی خواهد گذاشت. از آن جایی که اینترنت کشورمان نسبت به اینترنت استاندارد جهانی از سرعت کمتری برخوردار است در نتیجه کاهش سرعت در آپلود صفحات سایت به مدت یک الی دو ثانیه نیز مورد قبول می باشد.
چگونه می توان سرعت لود سایت را افزایش داد؟
میزبان شبکه ای ایده آل تهیه کنید
بخش فنی وب سایت ها مهم ترین قسمت آن ها محسوب می شوند. از این رو در انتخاب و خرید هاست باید دقت کافی را به کار بگیرید. احتیاطات لازم را جهت انتخابی درست رعایت کنید و هرگز سراغ خدمات میزبانی که از قیمت بسیار پایینی برخوردار هستند نروید. سرویس دهی این هاست ها در حد وب سایت های ایده آل نیستند و به همین منظور با قیمت ارزان عرضه می شوند. به هنگام تهیه میزبان های شبکه چند نکته را در نظر داشته باشید. اولاً اینکه از شرکت های معتبر خریداری کنید. ثانیاً حتماً در مورد نوع خدمات آن ها و کیفیت خدماتی که ارائه می دهند و نوع سرورهای در دسترس تحقیق کنید. لازم است گوشزد کنیم که خرید هاست های بی کیفیت گامی است به سوی شکست و ناموفقیت وب سایت شما. در این جا لازم است موضوع را کمی برایتان شفاف سازی کنیم. اکثر سرورهای ارزان قیمت میزبان شبکه به چندین سایت متصل می باشند. با خرید چنین میزبانی قطعاً سرعت وب سایت شما با اختلال و کندی روبه رو خواهد شد. در ضمن خرید این نوع هاست ها شاید بتوانند در وحله اول سبب کاهش هزینه های شما شوند، اما خواهید دید که در دراز مدت چگونه به اعتبار و زحمات شما خدشه وارد می کند. اگر می خواهید وب سایتی ایده آل و منحصربه فرد راه اندازی کنید پیشنهاد ما به شما بهره گیری از هاست های ابری می باشد. قدرت این هاست ها فوق العاده است.
سیستم مدیریت محتوای مطلوبی را تهیه کنید
پس از خرید هاست مناسب نوبت به تهیه سیستم مدیریت محتوای عالی می باشد. بهتر است در مورد انواع سیستم های محتوایی از جمله وردپرس، دروپال، هاپ اسپات و… به خوبی تحقیق کنید و کارایی و امکانات آن ها را به طور مجزا از یکدیگر تفکیک کنید و بشناسید. سرعت بارگذاری و متن باز بودن و رایگان بودن آن ها خصوصیاتی است که بیش از همه مورد بحث قرار گرفته است.
بهره گیری از Expires Headers
به کمک این قابلیت می توانید نسخه های ذخیره شده را بدون هیچگونه اختلالی در معرض دید قرار دهید. در صورتی که از این قابلیت بهره می گیرید قطعاً زمانی که به منظور دانلود فایل ها صرف می شود کاهش خواهد یافت. علاوه بر این مدت زمان بارگذاری تک تک صفحات در وب سایت نیز کاهش خواهد یافت. جالب است بدانید به کمک این قابلیت از هر گونه ترافیک داده ای به راحتی عبور خواهید کرد.
فعال کردن بخش کش مرورگر
به کمک کارآمد سازی این قسمت از وب سایت ها می توانید سرعت فوق العاده ای به وب سایت خود بیفزایید. با استفاده از این فعالیت شما می توانید عکس ها، فایل های موجود در سایت و کد نویسی ها را به طور شگفت انگیزی ذخیره کنید و آن ها را نگه دارید. در ضمن با ذخیره سازی این فایل ها دیگر نیازی به دانلود مجدد آن ها نمی باشد، بلکه هر زمان به آن ها نیاز داشتید در دسترستان خواهد بود. به همین خاطر در صورتی که مخاطبی قصد استفاده مکرر از سایت را داشته باشد این بار باز شدن و بالا آمدن وب سایت با سرعت بیشتری انجام خواهد گرفت.
روشن کردن بخش Gzip compression
اکثر افراد به منظور فشرده سازی فایل هایشان از قابلیت Rar یا Zip استفاده می کنند. همان طوری که از نامش پیدا است به کمک این برنامه می توان در کاهش حجم فایل ها و در نتیجه بالا رفتن سرعت لود آن ها تأثیر بسزایی داشت. در صورتی که از قابلیت های این برنامه استفاده کنید و حجم فایل هایتان را کم کنید در واقع حجم نهایی سایت خود را کم کرده اید و این کار سبب راحت تر لود شدن آن می شود. در واقع این برنامه به شمت کمک خواهد کرد تا بخش های خالی و غیر قابل استفاده در بین کدها را پیدا کند و به حذف آن ها بپردازد. تجربه نشان داده است که برنامه Gzip compression قادر است تا مقدار دو سوم از حجم فایل را در صفحات سایت کم کند. همین امر سبب افزایش خود به خودی سرعت آپلود صفحات وب سایت به طور چشمگیری خواهد شد. در صورتی که این قابلیت در سرور سایت شما فعال باشد حتماً نسخه های گوشی موبایل و نسخه های کامپیوتری از آن بهره خواهند برد.
بهبود بخشیدن تصاویر مورد استفاده در سایت
حتماً می دانید که عکس های موجود در یک سایت همان طور که به جذب مخاطب کمک می کند، با بالا بودن حجمشان سبب کاهش مخاطبان نیز خواهند شد. البته این موضوع از بالا بودن حجم آن ها و تأثیرگذاری بر سرعت لود نشاءت خواهد گرفت؛ بنابراین لازم است تصاویر را قبل از آپلود در سایت بهینه کنید. به منظور بهینه کردن تصاویر می توانید آن ها را به طور دستی تغییر فرمت دهید. علاوه بر این می توانید راه دیگری را پیش بگیرید و افزونه هایی را جهت بهینه کردن عکس های مورد نظر فعال کنید تا به طور اتومات تصاویر شما را بهینه کنند.
حذف کردن فاضل های اضافه و بیهوده
متأسفانه هر چه ابزارهای آنلاین نظیر Cms ها به روزتر می شوند، زائده های آن ها نیز بیشتر می شود؛ بنابراین سرعت لود سایت میز کاهش خواهد یافت. جهت بالا بردن سرعت لود سایت خود سعی کنید حدالمقدور از پلاگین هایی استفاده کنید که کاربرد فراوان دارند و در صورت غیر کاربردی بودن آن ها را حذف کنید. حتماً می دانید که نصب بیش از حد پلاگین علاوه بر کاهش سرعت لود سایت بر روی امنیت شبکه نیز تأثیر منفی می گذارد. اگر قصد شناسایی افزونه هایی که سبب کاهش سرعت سایتتان شده است را دارید بهتر است مراحل زیر عمل کنید تا آن را پیدا کنید و غیرفعال یا لغو نصب کنید. بدین منظور کافی است هر یک از آن ها را به طور مجزا غیر فعال کنید. پس از آن سرعت لود سایت را امتحان کنید. در صورتی که یک افزونه سبب کاهش سرعت شده باشد، با غیر فعال سازی آن سرعت لود سایت روبه افزایش خواهد رفت.