در این نوشته می خوانید:
بهترین شبکه های اجتماعی برای کسب و کار ها : هر آنچه که باید درباره این پلتفرم ها بدانید
یادتان می آید آخرین باری که وارد اکانت MySpace شدید کی بود؟ این سوال ممکن است کمی عجیب به نظر برسد اما سال هاست که خیلی ها از این رسانه استفاده نکرده اند. برخی ها هم هستند که اصلا اسم MySpace به گوش شان نخورده است. سال 2007 بود که ارزش این رسانه به 12 میلیارد دلار رسید اما بعدها رسانه های اجتماعی دیگری همچون فیس بوک ظهور کرد و جا را برای رقابت چنین رسانه هایی تنگ نمود. بیایید با هم صادق باشیم. این روزها از هر بازاریابی که بپرسید فهرستی بلند بالا از شبکه های اجتماعی را در اختیارتان قرار می دهد. دیگر آن روزها که مجبور بودید بین گزینه های محدود یکی را انتخاب کنید گذشته است. در حال حاضر زمانی که صحبت از پلتفرم های اجتماعی به میان می آید گزینه های متعددی به ذهن خطور می کند. به همین خاطر تصمیم گرفتیم در این مقاله 8 مورد از بهترین شبکه های اجتماعی برای کسب و کار ها را با هم مورد بررسی قرار دهیم، مزایا و معایب هر کدام را به دقت بررسی کنیم و در نهایت ببینیم کدام یک از این رسانه های اجتماعی می توانند برای کسب وکارمان مفید واقع شوند. پس همراه ما باشید.
بهترین شبکه های اجتماعی برای کسب وکار ها
فیس بوک :
اگرچه در طول سال های اخیر حرف و حدیث های زیادی درباره مارک زاکربرگ( صاحب فیس بوک) در رسانه ها منتشر شد اما شکی نیست که او یکی از بهترین شبکه های اجتماعی برای کسب و کار ها را ایجاد کرده است. در چهار ماهه سوم سال 2019 این شرکت توانسته بود 17.652 میلیارد دلار درآمد کسب کند و در طول 12 ماه بیش از 66.529 میلیارد دلار درآمد به دست آورد. به نظرتان فیس بوک این همه درآمد را از چه طریقی به دست می آورد؟ خوب معلوم است. تبلیغات فیس بوکی. بد نیست که بدانید این شبکه اجتماعی روزانه بیش از یک میلیارد کاربر فعال دارد. به همین خاطر یافتن مخاطب هدف در آن کار ساده ای است. شما می توانید فهرست ایمیلی تان را بسازید و مشتریان جدیدی از طریق فیس بوک به دست آورید. این رسانه اجتماعی بهترین مکان برای تعامل با مشتریانی است که توجه شان را جلب کرده اید. بیشتر شرکت ها ترجیح می دهند گروه های خصوصی خود را بر روی این پلتفرم بسازند. مشتریان می توانند وارد این گروه ها شوند، با شما به تعامل بپردازند، سوالات شان را بپرسند و در نهایت تجربه شخصی سازی شده ای به دست آورند. اگرچه تعداد کاربران فیس بوک در طول چند سال اخیر کاهش یافته است اما این رسانه اجتماعی هنوز هم یکی از بهترین پلتفرم ها برای کسب وکارهای کوچک محسوب می شود.
نتیجه: فیس بوک یکی از ابزارهای عالی برای بیشتر کسب وکارهاست. اگرچه استفاده از تبلیغات پولی در این رسانه کمی هزینه بر است اما اجباری به استفاده از آن نیست. شما می توانید یک اکانت فعال برای خودتان بسازید و با کاربرانی که فکر می کنید می توانند به مشتری بالقوه تبدیل شوند تعامل کنید. اگر هم بودجه و زمان دارید استفاده از تبلیغات فیس بوک کار را برایتان ساده تر می سازد.
اینستاگرام:
اینستاگرام یکی از پلتفرم های محبوب برای ما ایرانی هاست. این رسانه اجتماعی توانست در طول چند ماه بعد از آغاز فعالیت خود، محبوبیت زیادی در میان کاربران به دست بیاورد. سال 2010 بود که این شبکه اجتماعی متولد شد و چند ماه بعد از آغاز کار خود میلیون ها کاربر را به سمت خود جلب کرد. در حال حاضر تعداد کاربران این رسانه اجتماعی به بیش از یک میلیارد نفر در روز رسیده است و همین امر موجب شده این رسانه نیز در لیست بهترین شبکه های اجتماعی برای کسب و کار ها باشد. اینستاگرام در اصل مکانی برای اشتراک تصویر بود و هنوز هم یکی از کاربردهای اصلی اش همین است. با اینحال در طول سال ها قابلیت های متعددی همچون ارسال ویدئو و استوری نیز به آن اضافه شد. به همین خاطر است که می گوییم اینستاگرام یکی از بهترین پلتفرم ها برای نشان دادن محصولات، ارزش و صدای برند است. علاوه بر همه این موارد، اینستاگرام می تواند بهترین مکان برای تولید سرنخ نیز باشد.
نتیجه: اگر مخاطبان شما از گروه سنی پایین و جوان هستند و با موبایل شان خرید می کنند بهتر است بازاریابی در اینستاگرام را به برنامه های خود اضافه کنید. علاوه بر این، اینستاگرام قابلیتی به نام Checkout را ایجاد کرده که می تواند بهترین گزینه برای فروشگاه های اینترنتی باشد. در حال حاضر مخاطبان شما می توانند نگاهی به تصویر محصول بیندازند و آن را به طور مستقیم از اکانت اینستاگرامی تان بخرند. اگر تصمیم گرفته اید از این پلتفرم شگفت انگیز برای بازاریابی محصولات و خدمات تان استفاده کنید قبل از هر کاری تحقیقات بازار را انجام دهید تا مطمئن شوید مخاطبان تان در این شبکه اجتماعی حضور دارند. یک برنامه عالی برای ارسال پست بنویسید، تصاویر تعاملی ایجاد کنید و از مواردی که به برندتان مربوط است بهره ببرید. هیچ وقت از تصاویر آماده استفاده نکنید.
توییتر:
توییتر یکی از بهترین استراتژی های بازاریابی را برای برقراری ارتباط با مخاطب دارد. می توانید صدایتان را به کمک کاراکترهای محدودی که در اختیار دارید به گوش مخاطب برسانید اما زیاد سر و صدا نکنید. کسب وکارها، روزنامه نگاران، سلبریتی ها و حتی رییس جمهورها از این شبکه اجتماعی برای اشتراک داستان ها، مقالات و رویدادهایشان استفاده می کنند. زمانی که صحبت از کاربرد توییتر برای کسب وکارها به میان می آید می توان از آن برای درآمدزایی هم بهره برد. به عنوان مثال می توانید به صورت مستمر با مخاطبان هدف تان تعامل داشته باشید و محتوای ارزشمندی منتشر کنید. همه این موارد دست به دست هم می دهند تا مخاطبان را به سمت خود جذب کنید و در نهایت به مشتری وفادار تبدیل نمایید.
نتیجه: بسته به تعهدی که به بازاریابی رسانه های اجتماعی دارید می توانید از توییتر به عنوان یک ابزار عالی برای ایجاد آگاهی از برند و ارتباط مستقیم با مشتریان استفاده کنید. به خاطر داشته باشید که توییتر مثل سایر بهترین شبکه های اجتماعی برای کسب و کار ها به استراتژی خاصی برای بازاریابی نیاز دارد. این شما هستید که بر اساس کسب وکارتان تعیین می کنید در طول روز چند بار باید توییت بفرستید. زیاد خودتان را درگیر مسائل بازاریابی نکنید. از توییتر برای ارتباط مستقیم با مخاطب استفاده کنید و ببینید چگونه می توانید فالوورهایتان را بیشتر کنید.
لینکدین:
لینکدین یکی از مدرن ترین و بهترین شبکه های اجتماعی برای کسب و کار هاست که بیشتر کسب وکارهای ایرانی قدرت آن را نادیده می گیرند. این شبکه اجتماعی به ابزاری برای شبکه سازی بین افراد حرفه ای و متخصصان تبدیل شده و روش جستجو و پیدا کردن شغل و استخدام را متحول نموده است. اگرچه خیلی ها لینکدین را به عنوان مکانی برای ارائه مشخصات حرفه ای و شغلی می دانند اما شما می توانید به خوبی از آن برای اشتراک محتوایتان استفاده کنید. نکته مهمی که باید درباره لینکدین به خاطر داشته باشید این است که چنین پلتفرمی برای یافتن شرکای کاری مفیدتر از یافتن مشتریان جدید خواهد بود. کسب وکارهایی که در بازارهای B2B فعالیت می کنند بیشتر از سایر کسب و کارها می توانند از لینکدین بهره ببرند. افراد معمولا برای سرگرمی یا خرید آنلاین به لینکدین سر نمی زنند. آن ها برای اینکه اطلاعات بیشتری درباره صنعت شان کسب کنند، با افراد حرفه ای در ارتباط باشند یا فرصت های جدید شغلی به دست آورند به لینکدین سر می زنند.
نتیجه: لینکدین یکی از بهترین رسانه های اجتماعی است که می توان از آن به همراه سایر شبکه ها استفاده کرد. با اینکه می توانید به کمک پیج تجاری در لینکدین کسب وکارتان را به جهانیان نشان دهید اما این رسانه اجتماعی برای کاربردهای شخصی ساخته شده است و به شما کمک می کند شبکه حرفه ای تان را توسعه دهید.
یوتیوب:
نوبتی هم که باشد نوبت به یوتیوب می رسد. یوتیوب یکی از بهترین پلتفرم های ویدئومحور در جهان است. در میان همه رقبایی که جلوی یوتیوب قد علم کرده اند، این شبکه اجتماعی هنوز هم بهترین گزینه برای اشتراک گذاری اطلاعات از طریق ویدئوست. ماهانه بیش از 2 میلیارد کاربر از یوتیوب استفاده می کنند و از آن برای سرگرمی و آموختن مسائل جدید بهره می برند. تا به حال از خودتان پرسیده اید چگونه می توانید از این رسانه برای کسب وکارتان استفاده کنید؟ پاسخ به این سوال آنقدرها هم که فکر می کنید سخت نیست. کافیست کانال خودتان را راه بیندازید و به کمک ویدئوهایی که ارسال می کنید با کاربران تعامل داشته باشید. برای اینکه تنوعی در فرآیند تولید محتوایتان ایجاد کنید می توانید ویدئوهای آموزشی بسازید و به کمک آن محصولات تان را به نمایش بگذارید، اطلاعاتی درباره نحوه استفاده از محصولات یا خدمات تان بدهید یا اینکه درباره خودتان حرف بزنید. نکته کلیدی که باید درباره یوتیوب به خاطر داشته باشید این است که ویدئوهایتان را بر اساس سئوی یوتیوب بهینه سازی کنید. اگر این کار را فراموش کنید بازدید زیادی دریافت نخواهید کرد. علاوه بر این، می توانید به کمک یوتیوب فهرست ایمیلی تان را هم گسترش دهید.
نتیجه: یوتیوب یکی از بهترین بهترین شبکه های اجتماعی برای کسب و کار هاست. اگرچه یادگیری ادیت فیلم و تولید محتوای ویدئویی کمی زمان می برد اما لازم نیست ویدئوهای تولید شده تان مثل فیلم های هالیوودی باشد. کافیست گوشی هوشمندتان را روی میز بگذارید و شروع به صحبت کنید. این روزها بیشتر گوشی های هوشمند ویدئوهای با کیفیتی برایتان ضبط می کنند. فقط بهینه سازی عنوان و دیسکرپشن ویدئو را فراموش نکنید تا بتوانید ترافیک بیشتری به سمت سایت تان جذب کنید و این ترافیک را به مشتری تبدیل نمایید.
ردیت:
زمانی که صحبت از بهترین شبکه های اجتماعی برای کسب و کار به میان می آید خیلی ها ردیت را نادیده می گیرند. این شبکه اجتماعی بهترین مکان برای اشتراک گذاری و یادگیری مطالب جدید است و کمتر به برقراری ارتباط و تعامل با مخاطبان می پردازد. دلیل این امر بسیار ساده است. بیشتر گروه های ردیتی قوانین سفت و سختی برای ارسال پست های تجاری دارند.
اگر از این پلتفرم برای تبلیغ استفاده کنید خیلی زود حذف می شوید. شاید با خودتان بگویید با این شرایط استفاده از ردیت برای کسب وکارها مفید نیست. اما واقعیت چنین چیزی را نشان نمی دهد. کسب وکارهای زیادی هستند که با تعامل در ردیت توانسته اند به موفقیت های بزرگ دست پیدا کنند. تنها چیزی که شما نیاز دارید کمی خلاقیت، تعامل و تمایل به یادگیری و یاد دادن است.
نتیجه: اگر به دنبال شبکه اجتماعی هستید که کاربرد شخصی داشته باشد ردیت بهترین گزینه برایتان خواهد بود. بیشتر کاربرانی که در این رسانه فعالیت می کنند به دنبال یادگیری مطالب جدید هستند و با ارائه آموزش های مفید می توان جامعه بزرگی برای خود ساخت. اگر بتوانید با آموزش های قدم به قدم، مخاطب را به سمت خود جذب کنید در نهایت قادر خواهید بود او را به سمت سایت تان هم بکشانید. خیلی ها قدرت ردیت را برای فروشگاه های اینترنتی نادیده می گیرند. یکی از مسائل مهمی که به هنگام راه اندازی فروشگاه اینترنتی باید مدنظر قرار گیرد تحقیق بر روی بازار است. شما می توانید به کمک ردیت سوال بپرسید و بازخورد مخاطبان را درباره بخش های مختلف کسب وکارتان جویا شوید. کسب وکارهای زیادی هستند که برای کسب چنین اطلاعاتی هزینه های گزافی پرداخت می کنند اما ردیت برای تحقیق بر روی بازار و شناخت مخاطب عالی است.
پینترست:
بسته به کسب وکاری که دارید پینترست می تواند یکی از بهترین شبکه های اجتماعی برای کسب و کار شما باشد. این شبکه اجتماعی در سال 2009 راه اندازی شد و از 10 هزار کاربر به 291 میلیون کاربر فعال در روز رسید. با اینکه بیشتر کاربرانی که از پینترست استفاده می کنند جوان هستند اما نیمی از زنان در آن 25 تا 54 سال سن دارند. حدود 40 درصد کاربران جدید در این شبکه اجتماعی را مردان تشکیل می دهند. علاوه بر همه مواردی که بیان کردیم افراد بر روی این شبکه اجتماعی حاضرند پول پرداخت کنند. به طور میانگین، از هر یک دلاری که برای تبلیغ در این شبکه اجتماعی صرف می کنید 4.3 دلار بازگشت سرمایه خواهید داشت. همین موضوع باعث می شود تبلیغات پینترست نسبت به سایر پلتفرم ها ارزان تر و مقرون به صرفه تر باشد. تنها چیزی که باید در نظر بگیرید زمانبندی، استفاده از تصاویر خلاقانه و داشتن یک استراتژی مستحکم برای رشد فالوورهاست. به کمک همین چند گام ساده قادر خواهید بود ترافیک و نرخ تبدیل تان را به سایت افزایش دهید.
نتیجه: پینترست یکی از بهترین مکان ها برای جذب ترافیک به سمت سایت است اما ممکن است به درد همه کسب وکارها نخورد. کسب وکارهای فعال در حوزه دکوراسیون، آشپزی، عکاسی و مسافرت می توانند از قدرت این شبکه اجتماعی به نفع خود استفاده کنند. شاید از خودتان بپرسید چرا؟ خوب این کسب وکارها را به راحتی می توان با تصاویر جذاب و حیرت انگیز به کاربران پینترست نشان داد.
با کمی خلاقیت، بیشتر کسب وکارها می توانند از این شبکه اجتماعی برای جذب ترافیک استفاده کنند. از آنجایی که بیش از 40 درصد کاربران پینترستی درآمد خوبی دارند می توانند مشتریان خوبی هم برایتان باشند.
Quora:
وقتی به بهترین شبکه های اجتماعی برای کسب و کار فکر می کنیم ممکن است اسم Quora به ذهن مان هم خطور نکند. یادتان باشد این شبکه اجتماعی بهترین مکان برای شناخت بازار و مشتریان است. Quora در سال 2009 راه اندازی شد و در سال 2010 به طور رسمی در اختیار مخاطبان قرار گرفت. شما می توانید در این شبکه اجتماعی سوالات تان را بپرسید. کاربران با تخصص ها و پس زمینه هایی که دارند می توانند به سوالات شما پاسخ دهند. به همین خاطر است که خیلی ها Quora را بهترین مکان برای یادگیری و اشتراک گذاری اطلاعات می دانند. در کنار همه مزایایی که این رسانه اجتماعی در اختیارتان قرار می دهد، Quora برای جذب ترافیک به سمت سایت نیز عالی است. شما می توانید از این سایت برای بررسی سوالات صنعت تان استفاده کنید، به سوالات دیگران پاسخ دهید و به مقاله ای که روی سایت دارید لینک بدهید. فقط یادتان باشد که تبلیغ اضافی نکنید. بهترین و موفق ترین شرکت ها در Quora شرکت هایی هستند که بر روی سوالات کاربران تمرکز دارند.
نتیجه: بهتر است چند ماهی را به طور آزمایشی در Quora فعالیت کنید. بعد از اینکه اکانت تان را ساختید، سوالات مربوط به حوزه کاری تان را بررسی کنید و ببینید چگونه می توانید به آن ها پاسخ دهید. پاسخ جامع و کاملی به سوالات بدهید و تنها به مواردی لینک بدهید که به طور مستقیم به سوال موجود پاسخ می دهد.
بهترین شبکه های اجتماعی برای کسب و کار در سال جدید و سال های بعدی کدام است؟
خوب پاسخ جامع و کاملی برای این پرسش وجود ندارد. همه چیز به مخاطب، محصول و کسب وکار شما بستگی دارد. قبل از اینکه بخواهید بهترین پلتفرم را برای کسب وکارتان پیدا کنید باید ببینید چه استراتژی نیاز دارید و چگونه می خواهید فعالیت کنید. به عنوان یک قانون کلی بیشتر کسب وکارها باید اکانت فیس بوک و توییتر فعالی داشته باشند. همه کارمندان شرکت هم باید اکانت شخصی در لینکدین داشته باشند و نماینده شرکت باشند. فراموش نکنید که در شبکه های اجتماعی شما صاحب فهرست فالوورها، پروفایل یا پست هایتان نیستید. این موضوع بدین معنی است که صاحب شبکه اجتماعی هر وقت دلش خواست می تواند اکانت شما را ببندد. پس سعی کنید از این شبکه ها به عنوان مکمل برای بازاریابی تان بهره ببرید. به همین خاطر است که بازاریابان حرفه ای توصیه می کنند فهرست ایمیلی خود را توسعه دهید. در چنین شرایطی قادر خواهید بود سرنخ های خودتان را بسازید و از آن ها بهره ببرید. بازاریابی ایمیلی بیش از 4400 درصد بازگشت سرمایه گذاری دارد و می تواند کسب وکارتان را بهبود ببخشد.
اشتراک ها:گام به گام با فرایند خرید هاست و فاکتورهای تاثیرگذار در آن - شرکت فناوری رایان مهر رهجو